Τι αποκάλυψε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για το ρόλο του Παυλόπουλου, στις δραματικές ώρες του δημοψηφίσματος του 2015

Τι αποκάλυψε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για το ρόλο του Παυλόπουλου, στις δραματικές ώρες του δημοψηφίσματος του 2015
Ενημερώθηκε: 14/03/19 - 14:25

Σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην τηλεόραση, καθώς είχε να μιλήσει τέσσερα χρόνια, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου δεν μάσησε τα λόγια του και έπλεξε το εγκώμιο του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας εφ' όλης της ύλης σε συνέντευξη, που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, τάχθηκε ανοικτά υπέρ του Προκόπη Παυλόπουλου για μία ακόμη θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας λέγοντας ότι «ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένας πολύ καλός Πρόεδρος» 

Μάλιστα, σχολιάζοντας τη παραφιλολογία περί «συνεννόησης» του προέδρου της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ για υποψήφιο από τις τάξεις του, τόνισε ότι είναι κατά του αφηγήματος περί «προοδευτικού» Προέδρου της Δημοκρατίας. «Ξέρω προοδευτικούς ανθρώπους που είναι δεξιοί και μη προοδευτικούς που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε με νόημα.

Παράλληλα εξήρε τον ρόλο του κ. Παυλόπουλου, στις δραματικές ώρες του δημοψηφίσματος του 2015 και της διαπραγμάτευσης. «Οι ξένοι, ο Ολάντ και οι άλλοι, δεν μιλούσαν με τον Τσίπρα, με τον Παυλόπουλο μιλούσαν» είπε και εξήγησε ότι μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου του ’15 οι Ευρωπαίοι δεν εμπιστεύονταν καθόλου τον Πρωθυπουργό και για αυτό ζήτησαν από την ελληνική Βουλή να τον εξουσιοδοτήσει να διαπραγματευτεί.

«Το σύστημά μας είναι πρωθυπουργικοκεντρικό, κανονικά δεν χρειάζεται ο Πρωθυπουργός εξουσιοδότηση από τη Βουλή. Αλλά μας ανάγκασαν να ψηφίσουμε –του δώσαμε 251 ψήφους– γιατί δεν τον εμπιστεύονταν. Αυτή ήταν η σημαντική ψηφοφορία», προσέθεσε αναφερόμενος στην ψηφοφορία της 10ης Ιουλίου 2015 στην Ολομέλεια και όχι του 3ου μνημονίου.

Ακόμα υπεραμύνθηκε της δικής του στάσης το καλοκαίρι του 2015 (όταν ανέλαβε το κόμμα μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά). 

Ερωτηθείς δε για τα φίλια πυρά που δέχτηκε από το εσωτερικό της ΝΔ, μετά από τη δήλωση του Μοσκοβισί ότι η στάση του έσωσε την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015, αλλά και τις δικές του δηλώσεις στους Δελφούς για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός μετώπου κατά της ακροδεξιάς, απάντησε ότι θεωρεί πως οι απόψεις του συμβαδίζουν με αυτές του κ. Μητσοτάκη.

«Εγώ δεν θα έβαζα αντιπροέδρους στο κόμμα»

Ο κ. Μεϊμαράκης αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια των εκλογών για την αρχηγία της ΝΔ (Δεκέμβριος 2015 – Ιανουάριος 2016) είχε ξεκαθαρίσει στον κ. Γεωργιάδη ότι εκείνος δεν θα όριζε αντιπροέδρους –κάτι που αντιθέτως έκανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά της παράταξης λέγοντας για την παρουσία συγκεκριμένων προσώπων στο εσωτερικό του κόμματος τα οποία, όπως ελέχθη, απηχούν «ακραίες δεξιές θέσεις».

Αφού σημείωσε ότι πρόκειται για κάτι «σχεδόν ανεκτό στο πλαίσιο της πολυσυλλεκτικότητας», ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε με νόημα πως ο ίδιος δεν θα έβαζε τα συγκεκριμένα πρόσωπα σε ηγετικές θέσεις στο κόμμα (μία διατύπωση που προφανώς «φωτογράφιζε» τον αντιπρόεδρο Αδωνι Γεωργιάδη). 

«Δεν βάζω όρια στη νίκη»

Ακόμα, ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε σάλπισμα νίκης για τη μάχη των ευρωεκλογών.

Οι ευρωεκλογές είναι η μητέρα των μαχών, τόνισε υπό την ιδιότητα του επικεφαλής της ευρωλίστας της ΝΔ και εκτίμησε πως θα υπάρξει ισχυρή συμμετοχή. Τα διλήμματα σημείωσε δεν είναι τα ίδια με το 2014 και η ψήφος δεν θα είναι χαλαρή.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει δηλώσεις στελεχών της ΝΔ (ανάμεσά τους και ο κ. Γεωργιάδης που μίλησε για ελάχιστη διαφορά 3,5%) για τον πήχη της εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας, ήταν και πάλι αφοπλιστικός: «Εγώ», είπε, «δεν τσιμπάω σε αυτά. Οταν πας στη μάχη πας για να κερδίσεις και όχι για να βάζεις όρια…».