Τρέχει νομοθετικά η κυβέρνηση: Έτοιμα τα τρία πρώτα νομοσχέδια

Τρέχει νομοθετικά η κυβέρνηση: Έτοιμα τα τρία πρώτα νομοσχέδια 
Ενημερώθηκε: 24/07/19 - 09:10

Με τρία νομοσχέδια κάνει πρεμιέρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη Βουλή. Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί  το νομοσχέδιο για «το επιτελικό κράτος», με το οποίο η Βουλή ξεκινά τη Παρασκευή 26 Ιουλίου τη νομοθετική της εργασία, όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που συνεδρίασε για πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα αρχίσει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με τη κανονική διαδικασία.

Την ερχόμενη Παρασκευή, αναμένεται η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, η συζήτηση του οποίου θα διεξαχθεί με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και θα ξεκινήσει την Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη με την ψήφιση του από την Ολομέλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

Εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να κινηθεί η κυβέρνηση σε δύο βασικές κατευθύνσεις: την ψήφιση του κύριου βάρους του νοµοθετικού έργου σε πρώτη φάση για την περίοδο έως τις 9 Αυγούστου, οπότε και θα κλείσει η Βουλή εν όψει Δεκαπενταύγουστου, και την ταχεία υλοποίηση των πέντε εµβληµατικών έργων, που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό κατά την οµιλία του στις προγραµµατικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασσούλας, με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου την Παρασκευή, θα δοθεί ένας εύλογος χρόνος για να μπορέσουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα να το μελετήσουν και να το επεξεργαστούν.

Εως την 1η Αυγούστου, όπως ενηµέρωσε κατά το χθεσινό, πρώτο briefing των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα έχει καταστεί νόµος του κράτους και η πρώτη φάση της φορολογικής µεταρρύθµισης, η οποία περιλαµβάνει την εµπροσθοβαρή µείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθµισης για τις 120 δόσεις.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θέματα σχετικά με την κυβερνησιμότητα των δήμων, την κατάργηση του ασύλου και αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Η συζήτησή του θα γίνει με την κανονική διαδικασία και θα ξεκινήσει την Τετάρτη 31 Ιουλίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.