Τσίπρας: Αναγκαίο να περατωθεί αμέσως η διαδικασία της αξιολόγησης

Τσίπρας: Αναγκαίο να περατωθεί αμέσως η διαδικασία της αξιολόγησης
Ενημερώθηκε: 15/04/16 - 07:29

Αναγκαία, χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο Αλέξης Τσίπρας, για να ξεκινήσουν, όπως είπε, στη συνέχεια οι διαβουλεύσεις σε σχέση με τις ρυθμίσεις για το χρέος.

Οι προκλήσεις που λόγω του προσφυγικού αντιμετωπίζει η Ευρώπη, αλλά και τα ζητήματα που άπτονται της ελληνικής οικονομίας βρέθηκαν , σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Βέλγιο, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην πόλη Μέχελεν, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, παρουσίασε την πορεία υλοποίησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας με τους εταίρους της χώρας και αναφέρθηκε στη φάση που βρίσκεται σήμερα η αξιολόγηση του προγράμματος.

Τόνισε ότι είναι αναγκαίο να περατωθεί αμέσως η διαδικασία της αξιολόγησης, ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις σε σχέση με τις ρυθμίσεις για το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Αναφέρθηκε τέλος και στο σκεπτικό βάσει του οποίου, στο πλαίσιο των όσων έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους δανειστές, προωθείται στη Βουλή η διαδικασία επικύρωσης ορισμένων νομοσχεδίων.

Σχετικά θέματα:

Το πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί σημείο κλειδί, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ

Ντάισελμπλουμ: Ελάφρυνση χρέους μόνο εάν εφαρμόσετε τις δεσμεύσεις

Αυστηρή προειδοποίηση Λαγκάρντ: Η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί γρήγορα

Αυστηρή προειδοποίηση Λαγκάρντ: Η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί γρήγορα