«Ξαναχτυπά» η Φωτίου: Δεν έγιναν φοβερές περικοπές στις συντάξεις

«Ξαναχτυπά» η Φωτίου: Δεν έγιναν φοβερές περικοπές στις συντάξεις
Ενημερώθηκε: 16/09/16 - 15:43

Μετά τα «γεμιστά» η Θεανώ Φωτίου ξαναχτυπά λέγοντας ότι βλέπει πολλούς ανθρώπους στο δρόμο οι οποίοι της λένε ότι παίρνουν την ίδια σύνταξη με το παρελθόν η μειωμένη κατά πολύ λίγο.

Ειδικότερα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας επιτέθηκε στα ΜΜΕ τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, επινοούν περικοπές.

«Εγώ βλέπω πάρα πολύ κόσμο στο δρόμο και μου λέει, εμένα η σύνταξή μου ήταν 920 ευρώ και είναι 920 ή 917. Δεν είχαν καμία από αυτές τις φοβερές περικοπές που λένε τα media» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Φωτίου.

«Είναι οδυνηρό να λέμε ότι 700 χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν ούτε τα 200 ευρώ μηνιαίο εισόδημα κατ' άτομο, ενώ εσείς αναφέρεστε στις μειώσεις σε συντάξεις των 1300 ευρώ. Οι 12 οριζόντιες περικοπές που έγιναν άραγε ισοσταθμίζονται με το ποσοστό των υψηλότερων συντάξεων, οι οποίες κόπηκαν από εμάς; Η αύξηση στις εισφορές για την υγεία, είναι ελάχιστη» συμπλήρωσε.

Εν τω μεταξύ τόνισε ότι: «Παραλάβαμε μια χώρα μετά από πόλεμο. Οι δείκτες 25% καταστροφής του ΑΕΠ υπάρχουν όταν μια χώρα έχει υποστεί πόλεμο».

«Το ότι δεν βλέπετε ερείπια στο δρόμο δεν σημαίνει ότι αυτή η χώρα δεν έχει βγει από πόλεμο και αυτό προσπαθούμε να ανασυγκροτήσουμε. Θέλετε να το ανασυγκροτήσουμε ταχύτατα, το θεωρώ φυσικό. Και εγώ θέλω, αλλά πρέπει να καταλαβαίνετε ότι είναι τιτάνιο έργο. Το να γυρίσουμε ξανά σε εκείνους που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση θα είναι το εγκληματικότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στο λαό μας και βέβαια δεν προτιθέμεθα να αφήσουμε να συμβεί. Να μην έχετε καμία αμφιβολία» είπε κλείνοντας η Θεανώ Φωτίου.