Ξεκίνησε το «μασάζ» της Κυβέρνησης στους βουλευτές για τα μέτρα

Ο "κλήρος" πέφτει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο να κατευνάσει τις αντιδράσεις από τα σκληρά μέτρα της τεχνικής συμφωνίας
Ενημερώθηκε: 26/04/17 - 18:24

Διαπραγμάτευση: Τρόπους και μεθόδους αναζητά η Κυβέρνηση,προκειμένου να περάσει από το εσωτερικό της τα σκληρά μέτρα, που προβλέπει η τεχνική συμφωνία Αθήνας-δανειστών. 

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις εντός της κυβέρνησης κυρίως με τις περικοπές έως και 30% στις συντάξεις από την 1η 1ου του 2019, έτος κατά το οποίο θα γίνουν σύμφωνα με την κυβέρνηση οι εκλογές.   

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι εκείνος που θα βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε εντολή από το Μαξίμου να ξεκινήσει το «μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,ώστε να γίνει αναίμακτα η ψήφιση των μέτρων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δίωρη συνάντηση με τον Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαντά, πρόσωπο «κλειδί» για την κοινοβουλευτική συνοχή.

Πού ποντάρει η κυβέρνηση

 

Στις 15 Μαΐου, η Κυβέρνηση επιδιώκει να ψηφιστεί το Νομοσχέδιο, με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, κάτι που δεν θα αποτελέσει εύκολη υπόθεση.

Ένα ακόμη σημείο στο οποίο ποντάρει η Κυβέρνηση προκειμένου να κατευνάσει τους βουλευτές της, είναι και το πακέτο των αντίμετρων, δηλαδή η μείωση των φορολογικών συντελεστών σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζουν τα νέα βάρη που φέρνουν στα νοικοκυριά τα επώδυνα μέτρα.

 

Σχετικά Θέματα:

Διαπραγμάτευση: Η κυβέρνηση στοχεύει σε συμφωνία- εξπρές

Διαπραγμάτευση: Παραμένουν διαφορές στα Ενεργειακά

Τσίπρας στον ΑΝΤ1: Τα μέτρα θα ψηφιστούν αλλά δεν θα εφαρμοστούν χωρίς λύση για το χρέος! (ΒΙΝΤΕΟ)