Ο Γιαν Φαμπρ ξαναχτυπά προσβάλλοντας τους Έλληνες καλλιτέχνες

Ο Γιαν Φαμπρ ξαναχτυπά προσβάλλοντας τους Έλληνες καλλιτέχνες
Ενημερώθηκε: 21/05/16 - 12:16

Για την υπόθεση του Ελληνικού Φεστιβάλ, μιλά ο διάσημος Βέλγος καλλιτέχνης Γιαν Φαμπρ και αναφέρεται σε όσα των ενόχλησαν χαρακτηρίζοντας «ηλίθιους και τυφλούς» ορισμένους Έλληνες καλλιτέχνες.

Με αφορμή την έκθεσή του «Πνευματικοί φύλακες» που παρουσιάζεται στη Φλωρεντία τονίζει πως έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση δεν είχε την ελευθερία να διοικήσει το Φεστιβάλ.

«Είμαι καλλιτέχνης και επιμελητής. Κι ως καλλιτέχνη και επιμελητή πρέπει να μου δοθεί απόλυτη ελευθερία, είναι θεμελιώδης αρχή. Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, δεν είχα ελευθερία. Αν δείτε προσεκτικά το σκεπτικό μου, υποστήριζα πολύ τους Έλληνες καλλιτέχνες. Αλλά κάποιοι ήταν λιγάκι ηλίθιοι και τυφλοί», λέει χαρακτηριστικά στα «ΝΕΑ».

Αναφέρεται, μάλιστα, και στην προσπάθειά του να διατεθούν τα απούλητα εισιτήρια της παράστασης «Όρος Όλυμπος» στη Θεσσαλονίκη το περασμένο φθινόπωρο σε καλλιτέχνες και φοιτητές.

«Δεν το επέτρεψε η διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Προέρχεστε από μια περίπλοκη χώρα. Αγωνιζόμουν για τους νέους καλλιτέχνες αλλά οι Έλληνες τους απέκλειαν», αναφέρει.