Ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου της ΑΕΚ Χαβιέρ Ριμπάλτα έχει προχωρήσει σε σημαντική προεργασία και στην «υπόθεση προπονητής» και η στόχευση του είναι πολύ συγκεκριμένη.
Οι επαφές όλο αυτό το διάστημα είναι πολλές, ωστόσο μέσω της αξιολόγησης που έχει γίνει, έχει προκύψει μια στόχευση σε μια μικρή λίστα η οποία συμπεριλαμβάνει τα ονόματα του Βιθέντε Μορένο της Οσασούνα, του Ολλανδού Μαρκ Φαν Μπόμελ, αλλά όχι μόνον.
Οι εξελίξεις αναμένεται να τρέξουν το αμέσως επόμενο διάστημα με την ΑΕΚ να επιθυμεί να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον αντί-Αλμέιδα, προκειμένου να προχωρήσει και στην υλοποίηση του ο τελικός σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν.
Από την στιγμή που οι διαπραγματεύσεις και οι επαφές φτάσουν σε τελικό στάδιο με τον εκλεκτό, το πιθανότερο είναι να εμπλακεί και προσωπικά ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ Μάριος Ηλιόπουλος, για να σφραγιστεί η τελική συμφωνία.
Να σημειώσουμε πως ο 51χρονος Βιθέντε Μορένο είναι στον πάγκο της Οσασούνα από το περασμένο καλοκαίρι και αναμένεται να αποχωρήσει απ’ αυτή στο τέλος της σεζόν αφού λήγει το συμβόλαιο του. Κάτι που ανακοίνωσε και ο ίδιος μέσα στην ημέρα αναφέροντας: “Νομίζω ότι ήρθε η ώρα (σ.σ. να φύγω). Ήθελα να το ανακοινώσω πριν γίνει οριστικό το αν θα αγωνιστούμε στην Ευρώπη”. Μαζί του οι πληροφορίες θέλουν να έχει γίνει μία συνάντηση και να του έχει αναλυθεί το πλάνο της ΑΕΚ για τα επόμενα χρόνια. Προβεβλημένοι σύνδεσμοι
Πάντως η υπόθεση του δεν είναι καθόλου εύκολη καθώς ενδιαφέρον φέρεται να υπάρχει και από άλλες ισπανικές ομάδες. Όσο για τον Μαρκ Φαν Μπόμελ, είναι γνωστός στην ΑΕΚ καθώς εργάστηκε πέρυσι στην Αντβέρπ. Ο Ολλανδός 48χρονος τεχνικός είναι ελεύθερος και έχει υπάρξει επαφή και με εκείνον.
Η λίστα επαναλαμβάνουμε δεν τελειώνει στους Μορένο και Φαν Μπόμελ καθώς υπάρξουν κι άλλες περιπτώσεις που έχει αξιολογήσει ο Ριμπάλτα ωστόσο σαφώς τόσο ο Ισπανός όσο και ο Ολλανδός, είναι δυο προπονητές που έχουν ξεχωρίσει.