ΑΕΚ: Η απάντηση για πέταλο και αγωνιστικό χώρο

 
ΑΕΚ: Η απάντηση για πέταλο και αγωνιστικό χώρο

Ενημερώθηκε: 17/10/23 - 19:19

Θέση για το ζήτημα που προέκυψε με το κλειστό πέταλο της OPAP Arena στο παιχνίδι της Εθνικής με την Ολλανδία πήρε η ΑΕΚ.

Από την «Ένωση» ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα τα σενάρια ότι κάτι τέτοιο έχει επιβληθεί από τους οργανωμένους οπαδούς της και παραπέμπουν στην ανακοίνωση της ΕΠΟ, που τονίζει ότι πρόκειται για απόφαση της Αστυνομίας.

Η σχετική τοποθέτηση αναφέρει:

«Ακούμε από χθες το βράδυ διάφορά πράγματα με αφορμή το παιχνίδι της Εθνικής και κατηγορίες κατά της ΑΕΚ.

Για όλα τα θέματα υπάρχουν απαντήσεις, οι πιο σημαντικές έχουν δοθεί ήδη, αλλά προφανώς έχει σημασία να δίνονται κι από πλευράς ΑΕΚ απ' ότι φαίνεται.

Χρειάζεται πολύ μεγάλη κακοπιστία, πολύ μεγάλη δόση εμπάθειας και πολύ μεγάλη απέχθεια προς την αναζήτηση της αλήθειας για να βγαίνει και να λέει κάποιος πως δήθεν έχει επιβληθεί κλείσιμο του πετάλου από τους οργανωμένους της ΑΕΚ.

Υπάρχει ήδη η ανακοίνωση της ΕΠΟ που εξηγεί τον λόγο και δημοσιεύονται ήδη σε ρεπορτάζ τα μέτρα της αστυνομίας για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Το πέταλο ήταν κλειστό ως buffer zone.

Το γιατί και το πως πάρθηκε αυτή η απόφαση, το που θα έμπαιναν οι φιλοξενούμενοι κλπ δεν είναι θέμα της ΑΕΚ φυσικά. Προφανώς και υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι από πλευράς ασφάλειας.

Θυμίζουμε εδώ πως το πέταλο είχε φιλάθλους στο αμέσως προηγούμενο ματς, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει όσους προπαγανδίζουν.

Γενικώς το θέμα δεν μας αφορά, αλλά αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε γιατί επιχειρούν να μας εμπλέξουν.

Επίσης πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος πως υπήρχαν κάποια σπασμένα καθίσματα από το τελευταίο παιχνίδι μας.

Από την στιγμή που στις συσκέψεις ασφαλείας που είχαν γίνει κάποιες μέρες πριν είχε αποφασιστεί να μείνουν κλειστές οι συγκεκριμένες θύρες, δεν κρίθηκε απαραίτητο να τα αντικαταστήσουμε ενόψει του αγώνα της Εθνικής. Εμείς έχουμε ξανά ματς εντός σε δύο εβδομάδες».

ΑΕΚ: Η θέση για τον αγωνιστικό χώρο

Απαντήσεις και για το θέμα του τερέν της OPAP Arena στο ματς της Εθνικής με την Ολλανδία θέλησε να δώσει η ΑΕΚ.

Μετά την τοποθέτηση για το ζήτημα του κλειστού πετάλου (το οποίο ξεκαθάρισε ότι ήταν απόφαση της Αστυνομίας), η «Ένωση» πήρε θέση και για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.

Αναφέρεται λοιπόν συγκεκριμένα από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ:

«Πρώτα απ' όλα εγκαίρως ενημερώσαμε για το οπτικό κατά βάση ζήτημα που θα υπήρχε. Ενημερώσαμε επίσης πως είχαν γίνει από τους αρμόδιους οι απαραίτητες μετρήσεις για το playability και δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Για το οπτικό κομμάτι επαναλαμβάνουμε, είχαμε ενημερώσει καθώς ήταν αναπόφευκτο.

Αναπόφευκτο ήταν γιατί όπως επίσης ενημερώσαμε ήμασταν σε διαδικασία επανασποράς.

Αυτό επιβεβαίωσε και στην σημερινή του τοποθέτηση ο κ. Γκριμότσης, αρμόδιος για όλα τα γήπεδα της Super League.

Ωστόσο σήμερα μας βάζουν σε θέση απολογούμενου, αντί να λένε πως η ΑΕΚ παρά το γεγονός πως βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος σε αυτή την διαδικασία, δεν δημιούργησε κανένα θέμα για να μην έχει πρόβλημα η Εθνική Ομάδα.

Η Εθνική Ομάδα που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ΟΑΚΑ φυσικά, δεν μπορεί να παίζει στο Καραϊσκάκης για λόγους που όλοι γνωρίζουμε από την εμπειρία των ετών που έπαιζε, έχει κηρυχθεί ανεπιθύμητη από τους οπαδούς ομάδων σε άλλα μεγάλη γήπεδα της χώρας.

Παρά το γεγονός πως έχουμε την πίεση της διαδικασίας για να είναι όπως πρέπει ο χλοοτάπητας ενόψει της χειμερινής περιόδου, κανένα δισταγμό δεν είχαμε στο να βάλουμε πρώτα την ανάγκη της Εθνικής Ομάδας. Κι ενώ το κάναμε αυτό κι ενώ δώσαμε πριν το ματς πληρέστατη ενημέρωση για όλα τα ερωτηματικά που μπορεί να προέκυπταν, ακούμε και διαβάζουμε διάφορα.

Να σημειώσουμε εδώ πως με όλο τον σεβασμό στον Βέρτζιλ Φαν Ντάικ, πριν τρεις μέρες έκανε αντίστοιχες δηλώσεις για τον αγωνιστικό χώρο της Γιόχαν Κρόιφ Αρένα στο Άμστερνταμ, μετά την ήττα από την Γαλλία. Και σήμερα υπάρχουν δημοσιεύματα και στην πατρίδα του και στην Αγγλία που το τονίζουν αυτό και το στηλιτεύουν.

Από κει και πέρα, σύμφωνα με την άποψη του κ. Γκριμότση, η OPAP ARENA είναι στο κλαμπ των αρτιότερων γηπέδων της χώρας, με προδιαγραφές των μεγαλύτερων διεθνώς γηπέδων (Σαν Σίρο, Ολντ Τράφορντ, Etihad, Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ κ.α.).

Τηρώντας όλες τις προδιαγραφές, υπάρχει στρώση χαλικιού 15 εκ., αμμώδης στρώση 30 εκ., ένα αποστραγγιστικό σύστημα μεγάλης απορροφητικότητας και συνθετικό περιμετρικά υψηλής ποιότητας για τους ποδοσφαιριστές, καθώς έχει τα ίδια μηχανικά χαρακτηριστικά με τον αγωνιστικό χώρο.

Οι μετρήσεις του εργαστηρίου του κ. Γκριμότση γίνονται με το αυστηρότερο υπάρχον πρότυπο (ISO 17025).

Συμπερασματικά, ο ίδιος, ως επιστήμονας, θεωρεί ότι η ΑΕΚ “θυσιάζεται” παραχωρώντας το γήπεδό της στην Εθνική ομάδα. Αν ήθελε να βάλει το συμφέρον της πάνω από την Εθνική, θα φρόντιζε να έχει ένα κενό διάστημα 20 – 25 ημερών ΑΥΤΗ την περίοδο (όχι π.χ. τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο), δηλαδή από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Είναι το απαραίτητο διάστημα για τη σωστή συντήρηση και βελτίωση του αγωνιστικού χώρου.

Δείτε δε ότι δεν υπήρξε κανένα καινούργιο γήπεδο χωρίς προβλήματα. Η Ρεάλ και η Σίτι έχουν αλλάξει τον τελευταίο χρόνο δύο φορές χλοοτάπητα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ