Ευρωμπάσκετ 2017: Φούλ για τα μετάλλια!

Ευρωμπάσκετ 2017: Φούλ για τα μετάλλια!
Ενημερώθηκε: 13/09/17 - 09:45

Η Εθνική ομάδα, απέδειξε πως μπορεί να παίξει σπουδαίο μπάσκετ, με την εμφάνιση απέναντι στη Λιθουανία και θέλει να δώσει συνέχεια και απέναντι στη Ρωσία προκειμένου να μπει, στη ζώνη των μεταλλιών (18:45, ΕΡΤ1 & thepressroom.gr).

Ο αντίπαλος δεν είναι φόβητρο, αλλά αξίζει το σεβασμό της ελληνικής ομάδας. Η Ρωσία έκανε την έκπληξη αποκλείοντας στους "16" μια πολύ δυνατή αντίπαλο, κι εκείνη μετά από αποτυχημένες πορείες σε μεγάλες διοργανώσεις θέλει να επιστρέψει στην ελίτ.

Στο χέρι της Εθνικής, όμως, είναι να φτάσει εκείνη στην τετράδα και να συναντήσει το βράδυ της Παρασκευής το νικητή του αποψινού Σερβία-Ιταλία (21:30). Ο Κώστας Μίσσας και οι συνεργάτες του έχουν αναλύσει διεξοδικά τον αντίπαλο και το αγωνιστικό πλάνο που θα ακολουθηθεί.

Πίεση στον Σβεντ (με κύριο εκφραστή της τον Καλάθη), ακόμη και πριν πάρει την μπάλα, απομάκρυνση του Μοζγκόφ από τη ρακέτα, γρήγορες περιστροφές και φυσικά… ριμπάουντ είναι οι εντολές για την άμυνα.

Στην επίθεση η ελληνική ομάδα θα τρέξει σε κάθε ευκαιρία, ειδάλλως θα προσπαθήσει να σημαδέψει Πρίντεζη και Μπουρούση, θα επιχειρήσει γρήγορη κυκλοφορία για να αναγκάσει τον Μοζγκόφ να βγει από τη ρακέτα και θα ψάξει με υπομονή την κατάλληλη λύση.

Ειδικό πλάνο έχει σχεδιαστεί για τα χαμηλά σχήματα της Ρωσίας (χωρίς Μοζγκόφ), που θα χρησιμοποιήσει ο Μπαζάρεβιτς για να μπερδέψει την ελληνική ομάδα. 

Στο πλευρό της Εθνικής, θα βρεθούν και πολλοί "Πελαργοί" που έκαναν το ταξίδι μέχρι την Κωνσταντινούπολη, προκειμένουν να στηρίξουν την "επίσημη αγαπημένη".