Γράφει ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Στη 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης

Γράφει ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Στη 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης
Ενημερώθηκε: 04/03/19 - 09:22

Είναι πλέον και επίσημο: ο Στέφανος Τσιτσιπάς από σήμερα είναι Νο 10 στον κόσμο! Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής, αφήνοντας πίσω του την ήττα από τον Φέντερερ στο τουρνουά του Ντουμπάι, βρέθηκε σήμερα για πρώτη φορά, στο Νο 10 της παγκόσμιας κατάταξης, που διατηρεί η ATP, με 3.175 βαθμούς.

Γράφοντας ιστορία, μιας και είναι ο πρώτος Έλληνας που καταφέρνει να μπει ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους στον κόσμο. Είναι ο μικρότερος σε ηλικία τενίστας ανάμεσα στους πρώτους 20 του κόσμου. Στην κορυφή της κατάταξης παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Ράφα Ναδάλ είναι δεύτερος, με τον Αλεξάντερ Σβέρεφ να διατηρείται στην τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση ανέβηκε ο Ρότζερ Φέντερερ.Η πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης έχει ως εξής:

Τένις

Η Σάκκαρη  υποχώρησε στο Νο 41 της παγκόσμιας κατάταξης

Η WTA ανακοίνωσε την παγκόσμια κατάταξη και η Μαρία Σάκκαρη υποχώρησε δύο θέσεις και βρέθηκε στο Νο 41 του κόσμου με 1.238 βαθμούς. Οσον αφορά στην Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου είναι πάντα στο Νο 171 με 341 βαθμούς. Στην πρώτη θέση παραμένει η Ναόμι Οσάκα και ακολουθούν Χάλεπ και η Κβίτοβα. Να σηεμιωθεί ότι στις 23 πρώτες θέσεις δεν υπήρξε καμία αλλαγή.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, έχει ως εξής:

Σάκαρη