Η προθεσμία της UEFA για τις κυρώσεις στους «επαναστάτες» της ESL

 
Η προθεσμία της UEFA για τις κυρώσεις στους «επαναστάτες» της ESL

Ενημερώθηκε: 08/06/21 - 15:18

Η εβδομάδα που διανύουμε θα μπορούσε να είναι η εβδομάδα της κρίσης της UEFA, σχετικά με το ζήτημα της ευρωπαϊκής Super League και για τους τρεις «επαναστάτες» συλλόγους (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους), στους οποίους θα μπορούσαν να επιβληθούν κυρώσεις.

Όλα αυτά, παρά τη χθεσινή αποκάλυψη της "Cadena Ser" ότι η UEFA και η FIFA έχουν λάβει επίσημη ειδοποίηση από το ελβετικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο τις προειδοποίησε να μην προχωρήσουν σε τιμωρία των συλλόγων.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα "Corriere dello Sport", το πλαίσιο των κυρώσεων είναι ευρύ: εκτείνεται από πρόστιμο έως και αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για ένα ή δύο χρόνια, κάτι που φαίνεται να θέλει ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, μία εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μακρά νομική μάχη μέχρι το CAS στη Λωζάνη.

Ο χρόνος των ανακοινώσεων, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι βέβαιος, ακόμη και αν το δημοφιλέστερο σενάριο είναι ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τις αρχές του EURO 2020, ενώ υπάρχει και η προοπτική που μετατοπίζει τον ορίζοντα μέχρι το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αυτό που είναι σίγουρο, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ότι υπάρχει προθεσμία. Είναι η 2α Αυγούστου, η ημέρα της κλήρωσης για το νεοσύστατο Europa Conference League.