Κορυφαίοι αθλητές του στίβου Στεφανίδη και Φιλιππίδης!

Κορυφαίοι αθλητές του στίβου Στεφανίδη και Φιλιππίδης!
Ενημερώθηκε: 15/01/18 - 21:00

Όπως ήταν λογικό, οι δύο κορυφαίοι επικοντιστές της χώρας και εκ των κορυφαίων στον κόσμο συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό στην κατηγορία ανδρών/γυναικών και αναδείχθηκαν κορυφαίοι Έλληνες αθλητές για το 2017.

Η Στεφανίδη (66%) πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις το 2017, αφού κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που συμμετείχε. Παράλληλα, αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη και ήταν στην τελική τριάδα του κόσμου, ενώ κατέκτησε το διαμάντι στα Diamond League.

Τη δεύτερη θέση στις γυναίκες κατέκτησε η Μαρία Μπελιμπασάκη (22%) και την τρίτη η Βούλα Παπαχρήστου (12%).

Ο Κώστας Φιλιππίδης (41%) ήταν δεύτερος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου τον περασμένο Μάρτιο, όμως τραυματίστηκε και έχασε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού του Λονδίνου. Στη δεύτερη θέση στους άνδρες βρέθηκε ο Λυκούργος Τσάκωνας (38%) και στην τρίτη ο Κώστας Δουβαλίδης (21%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό στο σύνολο των ψηφοφοριών συγκέντρωσε ο Γιάννης Κυριαζής (70%), νικητής στους άνδρες Κ23. Ο πρωταθλητής του ακοντισμού άφησε στη δεύτερη θέση τον Ζαχαρία Τσαμουδάκη (18%) και στην τρίτη τον Κυριάκο Ζώτο (12%).

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, η νίκη πήγε στη σφυροβόλο Ηλιάνα Κοροσίδου (31%), δεύτερη ήταν η πρωταθλήτρια των 10.000 μ. Ειρήνη - Ρία Μιχαλά (29%) και τρίτη η πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Θεοδώρα Αραμπατζή, (21%).

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, και η πρωταθλήτρια των 400 μέτρων, Άννα Κιάφα, κατέκτησαν την πρωτιά στην κατηγορία Κ20. Ο Τεντόγλου συγκέντρωσε το 25% της προτίμησης του κοινού, έναντι του 22% του Γιώργου Τζατζιμάκη και το 15% του Θάνου Καλάκου.

Πίσω από την Άννα Κιάφα (48%) ήταν η Σοφία Αλικανιώτη (16%) και η Αφροδίτη Μανιού (15%).

Ο Γιώργος Μηλιαράς και η Μαρία Μαγκούλια αναδείχθηκαν κορυφαίοι στην κατηγορία Κ18. Ο Μηλιαράς συγκέντρωσε το 27% των ψήφων και ακολούθησαν οι Χρήστος Φραντζεσκάκης (20%) και Αλέξης Αργυρόπουλος (19%). Στα κορίτσια, την Μαγκούλια (28%) διαδέχθηκαν οι Δόση (21%) και Μπαλαμούτη (19%).

Οι νικητές θα βραβευτούν στην ετήσια γιορτή του ΣΕΓΑΣ τον επόμενο μήνα.