Ολυμπιακοί αγώνες 2016: Χάλκινοι Μάντης-Καγιαλής

Ολυμπιακοί αγώνες 2016: Χάλκινοι Μάντης-Καγιαλής
Ενημερώθηκε: 18/08/16 - 21:48

Μια ακόμα τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοδρομία των σκαφών 470.

 Το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470 μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, πανηγύρισαν στο Ρίο οι "χάλκινοι" Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, με την ολοκλήρωση της medal race στα 470 Ανδρών.

Η ελληνική ιστιοπλοΐα επιστρέφει και πάλι στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την... παύση το 2012 στο Λονδίνο, καθώς τελευταίο ήταν το χάλκινο το 2008 στο Yngling (Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη).

Μεγάλη μάχη

Μια μεγάλη μάχη έδωσαν οι Μάντης και Καγιαλής με το πλήρωμα της Αυστραλίας στην κούρσα των μεταλλίων. Τελικά οι Μπέλτσερ και Ράιαν ήταν εκείνοι που τερμάτισαν μία θέση παραπάνω από το ελληνικό πλήρωμα με αποτέλεσμα να πάρουν εκείνοι το ασημένιο μετάλλιο και οι Έλληνες το χάλκινο.

Η κούρσα των μεταλλίων έγινε ανάμεσα στα ελληνικό και το πλήρωμα της Αυστραλίας τα οποία είχαν το δικό τους ξεχωριστό αγώνα με έπαθλο το ασημένιο μετάλλιο. Οι Αυστραλοί ήταν μπροστά στις πρώτες δύο σημαδούρες με ελάχιστη διαφορά. Στην τρίτη σημαδούρα ο Ράιαν γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και το πλήρωμα από την Αυστραλία να χάνει πολύτιμο χρόνο.

Το αποτέλεσμα της κούρσας μεταλλίων:

1. Ελβετία

2. ΗΠΑ

3. Μ. Βρετανία

4. Γαλλία

5. Σουηδία

6. Νέα Ζηλανδία

7. Αυστρία

8. Κροατία

9 Αυστραλία

10 Ελλάδα


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Ολυμπιακοί Αγώνες 2016-Μάντης Καγιαλής: «Παλεύαμε 8 χρόνια με τα κύματα, ο επιμένων νικά»

Συγχαρητήρια Παυλόπουλου σε Μάντη-Καγιαλή: "Ας είναι διαρκής ούριος άνεμος στα πανιά σας"

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Ποιο είναι το "χάλκινο" δίδυμο Μάντης-Καγιαλής

Ολυμπιακοί αγώνες 2016: Χάλκινοι Μάντης-Καγιαλής