ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Το Grexit είναι η απόλυτη κόκκινη γραμμή."

 
ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Το Grexit είναι η απόλυτη κόκκινη γραμμή."

Ενημερώθηκε: 01/04/16 - 20:17

Επίθεση στον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, την ΕΠΟ καθώς και τις «εγκληματικές συμμορίες» που θέλουν να διαλύσουν το ποδόσφαιρο εξαπολύει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, με την οποία παίρνει θέση για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο και το έχουν φέρει σε δυσχερή θέση, και ζητά να υπάρξει κάθαρση.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΠΑΕ υπογραμμίζεται:

"Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο ποδόσφαιρο επισημαίνει τα εξής.

Για τον Παναθηναϊκό το ποδοσφαιρικό Grexit αποτελεί την απόλυτη κόκκινη γραμμή και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην γίνει. Δεν θα φέρουμε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα 100 χρόνια πίσω, επειδή ένας ανίκανος Υφυπουργός, μια διεφθαρμένη ομοσπονδία και εγκληματικές συμμορίες θελουν να το διαλύσουν.

Δυστυχώς η ΠΑΕ επιβεβαιώνεται δραματικά σε όσα προσφάτως έχει καταγγείλει:

- Την προσχηματική και ανεύθυνη στάση του Υφυπουργού Αθλητισμού που υποκριτικά τιμωρεί ομάδες με απόλυτη σκληρότητα σε βαθμό εξόντωσης για επεισόδια βίας, τα οποία όμως είναι παράγωγα της εκτεταμένης διαφθοράς και των εγκληματικών οργανώσεων που δρουν στο ποδόσφαιρο.

- Την ακατανόητη ενέργεια του κ. Κοντονή να διακόψει τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος που επιφέρει τον κίνδυνο Grexit. Γιατί δεν δέχεται να συνεχιστούν οι αγώνες με ξένους διαιτητές (πρόταση που επανειλημμένα έχει θέσει ο Παναθηναϊκός); Γιατί δεν συναινεί να γίνουν οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών; Ή έστω αφού διακοπτει το Κύπελλο γιατι δεν διακόπτει και το Πρωτάθλημα (κάτι που φυσικά μας βρίσκει κάθετα αντίθετους);

Ο Υφυπουργός κ. Κοντονής αλλά και συνολικά η κυβέρνηση οφείλουν τώρα να λύσουν το Γόρδιο Δεσμό που οι ίδιοι δημιούργησαν (και μάλιστα με απόφαση του Υπουργκού συμβουλίου). Να καθαρίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από τη διαφθορά, καθώς οι υποσχέσεις λιμνάζουν εδώ και καιρό στη Δικαιοσύνη και όχι να τιμωρούν τις ομάδες, φιλάθλους και το ίδιο το ποδοσφαιρικό προϊόν.

Η διοίκηση της ΕΠΟ αντί παραιτήσεως επιλέγει την τυφλήσύγκρουση, κάτι που εμείς τουλάχιστον αναμέναμε. Έτσιη πρωτοβουλία περνά στους κατ' εξοχήν αρμόδιους της FIFA και της UEFA. Αντί να έρχονται ως τιμωροί, να έρθουν στη χώρα μας ως αρωγοί. Να στείλουν τώρα, επί τόπου κλιμάκιο αρμόδιων που θα αναλάβει να καθαρίσει το άρρωστα διεφθαρμένο καθεστώς της ΕΠΟ, να επιβάλει λύσεις στο χρόνιο διαιτητικό πρόβλημα αλλά και στα άλλα χρονίζοντα προβλήματα της ομοσπονδιάς.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός χαιρετίζει και στηρίζει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, όπως αυτή των 11 ΠΑΕ, που με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθης, Χ. Πανόπουλου επιχειρεί να προτείνει λυσεις που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο.

Επίσης η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μαζί με όσους το επιθυμούν, προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία προς την UEFA και την FIFA ώστε να βοηθήσει στην επιτάχυνση των όποιων λύσεων προκρίνουν οι διεθνείς ομοσπονδίες που θα οδηγουν μακριά από το Grexit.".