Παναθηναϊκός: Η πρόταση από Αραβία για Βέλεθ και το νέο συμβόλαιο

 
Παναθηναϊκός: Η πρόταση από Αραβία για Βέλεθ και το νέο συμβόλαιο

Ενημερώθηκε: 21/06/22 - 21:39

«Τρικυμία» απ’ το… πουθενά προέκυψε τα τελευταία 24ωρα στον Παναθηναϊκό, μετά την κίνηση της Αλ Φατέχ της Σαουδικής Αραβίας (ομάδα στην οποία εργάζεται ο Γιώργος Δώνης) να προσφέρει «μυθικό» συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές περίπου 1 εκατ. ευρώ στον -εκ των αρχηγών του «τριφυλλιού»- Φραν Βέλεθ, δίνοντας ωστόσο, μόλις 200.000 ευρώ προς τους «πράσινους», με αποτέλεσμα να απορριφθεί ως «απαράδεκτη» κι «άνευ συζήτησης» απ’ τη διοίκηση του κλαμπ.

Τα δεδομένα της υπόθεσης έχουν ως εξής: Ο Βέλεθ, εκ των πλέον ηγετικών μορφών του Παναθηναϊκού την περασμένη σεζόν, μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τους «πράσινους», έχοντας ως απολαβές 300.000 ευρώ.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού, είχε αποφασίσει εδώ και καιρό να επιβραβεύσει τον Ισπανό αμυντικό με νέο συμβόλαιο έως το 2024 ή 2025, το οποίο θα περιλαμβάνει αποδοχές (σημαντικά) αναπροσαρμοσμένες προς τα πάνω, προκειμένου να αποκατασταθεί η «ανισορροπία» που υπήρχε με το συμβόλαιο του παρτενέρ του Βέλεθ στην «πράσινη» άμυνα, Μπαρτ Σένκεφελντ.

Αυτή η πρόθεση δεν… προέκυψε μετά την πρόταση της Αλ Φατέχ, αλλά είχε πέσει στο τραπέζι προς τον ατζέντη του Βέλεθ εδώ κι ένα μήνα, τις ημέρες όπου ο Παναθηναϊκός προετοιμαζόταν για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας (20/6) η πλευρά του παίκτη ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό πως έχει δεχθεί πρόταση απ’ τον Γιώργο Δώνη και την Αλ Φατέχ της Σαουδικής Αραβίας, για να «μετακομίσει» στην αραβική χερσόνησο με διετές συμβόλαιο κι αποδοχές που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Ήτοι σχεδόν τα τριπλάσια χρήματα απ’ αυτά με τα οποία αμείβεται ο παίκτης στον Παναθηναϊκό, με την πλευρά του Βέλεθ να το παρουσιάζει όλο αυτό ως «ευκαιρία ζωής» και να πιέζει εξαρχής για να συναινέσει το κλαμπ στην πώλησή του. Το αντίστοιχο… αντίτιμο που τέθηκε ωστόσο, απ’ την αραβική ομάδα προς τον Παναθηναϊκό ήταν μόλις 200.000 ευρώ. Πρόταση που απορρίφθηκε μεμιάς απ’ τους «πράσινους» που δεν το συζητούν καν.

Αντιθέτως, αυτά που ξεκαθαρίστηκαν απ’ την πλευρά των «πράσινων» προς την πλευρά του ποδοσφαιριστή ήταν πως:

α) Είναι ακόμη ενεργή στο τραπέζι η πρότασή τους για να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, με αποδοχές αυξημένες κατά 40%, ήτοι στις 420.000 ευρώ το χρόνο. Πρόταση που θα γίνει αντίστοιχα εν ευθέτω χρόνω και προς τον Σένκεφελντ, ο οποίος επίσης δεσμεύεται έως το 2023 με τους «πράσινους».

β) Ο Παναθηναϊκός δεν υπάρχει περίπτωση να «ξεπουλήσει» πλέον κανέναν ποδοσφαιριστή του. Κι αυτό που μεταφέρθηκε προς τον Βέλεθ ήταν πως «…είναι θεμιτό να σου παρουσιάζεται μία ευκαιρία για ένα τέτοιο μεγάλο συμβόλαιο, όμως την ίδια ώρα, δεν μπορεί το κλαμπ να συναινέσει στην πώλησή σου με ένα τόσο χαμηλό νούμερο», ξεκαθαρίζοντάς του πως καθώς θα χρειαστεί να πληρώσει ο σύλλογος πολλαπλάσια ποσά για να μπορέσει να βρει ποδοσφαιριστή που θα είναι σε θέση να καλύψει επαρκώς το κενό που θα αφήσει πίσω του.

Διότι δεν πρόκειται για παίκτη του… rotation, αλλά για βασικότατο και ηγετικό στέλεχος της ομάδας. Κι ς εκ τούτου, εφόσον τεθεί θέμα πώλησης, θα πρέπει να γίνει με το ανάλογο αντίτιμο κι όχι με μορφή «ξεπουλήματος».

Η πολιτική που ακολουθεί άλλωστε, ο Παναθηναϊκός από πέρσι πάνω στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη και φάνηκε εις διπλούν και στις προτάσεις που ήρθαν από αραβικές ομάδες στις δύο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους για τον Μαουρίσιο Σιλβέιρα, οι οποίες δεν ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ κι απορρίφθηκαν με τη μία.

Σε πρώτη φάση το θέμα έχει μείνει εκεί, με την πλευρά του Βέλεθ να μην δείχνει «θέρμη» για να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και να έχει διάθεση για να πιέσει κι άλλο προκειμένου να πάει στη Σαουδική Αραβία. Για να υπάρξει, ωστόσο, σκέψη για… συζήτηση απ’ την πλευρά των «πράσινων», θα πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή της πρότασης της Αλ Φατέχ με πολύ υψηλότερο ποσό…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ