Πρέλεβιτς: Τιμή μου να είμαι πρόεδρος στον ΠΑΟΚ

 
Πρέλεβιτς: Τιμή μου να είμαι πρόεδρος στον ΠΑΟΚ

Ενημερώθηκε: 13/04/19 - 15:30

Επιλογή του είναι να μη μιλά δημόσια πολύ, ειδικά για τον εαυτό του. Αναγκάζεται, όταν απαιτείται, να το κάνει και τα λόγια του, κάθε φορά που εξωτερικεύει τις σκέψεις του, έχουν ουσία.

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς ήταν εκ των ομιλητών σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (12/4), στο πλαίσιο της 4ης Διεθνούς Εκθεσης Αθλητισμού, “ Sportexpo”, στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Αθλητισμός και Κοινωνία».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ προσκλήθηκε στο πάνελ για να εκφραστεί ως πρώην αθλητής, ο οποίος χρειάστηκε να προσαρμοστεί και να υπηρετήσει σε μια κοινωνία διαφορετική από τον τόπο που γεννήθηκε.

«Τελείωσα την επαγγελματική καριέρα μου, ως αθλητής, το 2000. Ασχολήθηκα αγωνιστικά, με το μπάσκετ, μέχρι τη σεζόν 2008-2009. Ακολούθως, ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήμουν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πυλαίας -Χορτιάτη, σε διάφορες θέσεις σχετικές με τον αθλητισμό. Εμπορικά, συμμετέχω σε Διοικητικό Συμβούλιο, στο Σύνδεσμο Εμπορικών Αντιπροσώπων Βόρειας Ελλάδας, ο οποίος έχει ρόλο να αναδείξει τη θέση του αντιπροσώπου και πως μπορεί να βοηθήσει αυτός στην οικονομική ανάπτυξη. Είμαι ένας από τους ιδρυτές του Ελληνοσέρβικου Επιμελητηρίου. Συμμετέχουμε πάρα πολύ σε επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και αρκετές φορές και σε διπλωματικές», ανέφερε, αρχικά.

Πρόσθεσε, επισημαίνοντας: «Αφησα για το τέλος την πιο τιμητική θέση που έχω και την έχω ακόμη. Είμαι 8 χρόνια πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μια πάρα πολύ απαιτητική θέση, με πολλές ευθύνες, αστικές, ποινικές. Θεωρώ, όμως, παρόλα αυτά, πως η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσε κάποιος να μου κάνει, ήταν το να μου δώσει την ευκαιρία να είμαι πρόεδρος στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ».

Επικεντρώνοντας στον αθλητικό τομέα, ο Μπάνε Πρέλεβιτς τόνισε: «Ο αθλητισμός σου μαθαίνει, αυτό έμαθε και σε μένα, να διαχειρίζεσαι την ήττα, το κακό αποτέλεσμα και την απογοήτευση. Το πως να τα ξεπερνάς όλα, να μη ρίχνεις ευθύνες σε άλλον για την αποτυχία, να κοιτάς στον καθρέφτη, για να δεις τι μπορείς να βελτιώσεις. Όλα αυτά μετά, αφού σταματήσεις την αθλητική διαδρομή σου, σε βοηθούν στην καθημερινότητά σου και στις όποιες άλλες δραστηριότητες επιλέξεις να έχεις. Γι’ αυτό, κάθε παιδί πρέπει να ασχολείται με τον αθλητισμό».