«Σφάζονται» ΑΕΚ - ΠΑΟΚ μια μέρα μετά το ντέρμπι

PAOK
Ενημερώθηκε: 30/09/19 - 21:18

To ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ συνεχίζεται μέσω ανακοινώσεων....Όταν έγινε γνωστή η διαμαρτυρία του Δημήτρη Μελισσανίδη στον Ελβετό διαιτητή του ματς, οι ασπρόμαυροι εξέδωσαν ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για ωμή παρέμβαση στ’ αποδυτήρια.

Οι «ασπρόμαυροι» υποστηρίζουν πως συγκεκριμένοι παράγοντες απολαμβάνουν «προνομιακή ασυλία», ενώ εξαπολύει σφοδρή επίθεση και στην ΕΛ.ΑΣ τονίζοντας πως οι αστυνομικοί «συμπεριφέρθηκαν ως συνοδοί των εισβολέων».

Παράλληλα, καλεί την ΕΠΟ, την ΚΕΔ, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον αρμόδιο Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Χρυσοχοΐδη να προχωρήσουν σε παραδειγματικές τιμωρίες.

Η ανακοίνωση:

Τα όσα περιγράφει ο Ελβετός διαιτητής κ. Κλόσνερ στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, θα μπορούσαν να εκληφθούν και ως ιδιότυπη μορφή εξαγωγής εγχώριου ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Μπορεί ο διαιτητής να μας άφησε με πικρή γεύση για τη συμπεριφορά του στη φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ, θύμα προφανώς των πληροφοριών του κ. Σιδηρόπουλου από το δωμάτιο του VAR, ωστόσο η «άγνοια κινδύνου» του προσφέρει μια μεγάλη υπηρεσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η καταγραφή τριτοκοσμικών γεγονότων στα αποδυτήρια κατά την ανάπαυλα με αποκορύφωμα την εισβολή των κ. κ. Μελισσανίδη και Παπαδόπουλου στα αποδυτήρια των διαιτητών, αποκαλύπτει και την προνομιακή ασυλία που απολαμβάνουν συγκεκριμένοι παράγοντες κατά την επιχείρηση άσκησης πίεσης στους διαιτητές.

Η αναφορά στη στάση των αστυνομικών, μάλιστα, που όχι μόνο δεν προστάτευσαν τον διαιτητή της αναμέτρησης, αλλά συμπεριφέρθηκαν ως συνοδοί των εισβολέων, καθιστούν σαφές πως το θέμα ξεφεύγει από τα στενά ποδοσφαιρικά όρια.

Οι προεκτάσεις του επιβάλλεται να διερευνηθούν από την ΕΠΟ, την ΚΕΔ, τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και τον αρμόδιο Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Χρυσοχοΐδη – αφού πρόκειται για πρωτοφανές σκάνδαλο ανομίας και ωμής παρέμβασης στ’ αποδυτήρια του ΟΑΚΑ – οι οποίοι οφείλουν να προβούν σε παραδειγματικές τιμωρίες.

Μερικές ώρες αργότερα ήρθε η απάντηση της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, επίσης καυστική. Η Ένωση μεταξύ άλλων επισημαίνει στην τοποθέτησή της ότι δεν νομιμοποιούνται μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτικού απ’ αυτούς που γελοιοποίησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο παγκοσμίως.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Ερχεται η στιγμή που ακόμα και το θράσος ξεπερνάει τα ανεκτά όρια!

Το ακούσαμε και αυτό! Ότι η κόσμια διαμαρτυρία σε έναν διαιτητή και η διατύπωση παραπόνων παραπέμπει σε τριτοκοσμικά γεγονότα και πρωτοφανές σκάνδαλο ανομίας!

Μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού στην ΑΕΚ δεν νομιμοποιούνται να κάνουν εκείνοι που γελοιοποίησαν παγκοσμίως το ελληνικό ποδόσφαιρο και το δυσφήμισαν με τον χειρότερο τρόπο στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου.

Το πρόσφατο παρελθόν σας, ο δικός σας πολιτισμός και τα δείγματα γραφής σας είναι αποτυπωμένα στη μνήμη της φίλαθλης Ελλάδας!

Η γκεμπελίστικη προπαγάνδα σας –εκτός του ότι είναι πλήρως αποτυχημένη- δεν μπορεί να ακουμπήσει την ΑΕΚ!»