Συνεχίζει στη Euroleague ο Παναθηναϊκός

 
παναθηναικος

Ενημερώθηκε: 22/06/20 - 18:49

To αίτημα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να αποχωρήσει από τη Euroleague, συζητήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, τη Δευτέρα (22/6), στο συμβούλιο των μετόχων της. Η Euroleague, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, απέρριψε το αίτημα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να μεταβιβάσει την άδεια τύπου Α, απόφαση που αιτιολόγησε στο γεγονός πως οι «πράσινοι» δεν έχουν εγγυηθεί ότι θα εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους προς τους υπόλοιπους δέκα συλλόγους με εγγυημένα συμβόλαια.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο εκπρόσωπος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός επανέλαβε την επιθυμία των «πρασίνων» να αποχωρήσουν από τη Euroleague οριστικά από τη διοργάνωση, παραχωρώντας δωρεάν τις μετοχές τους.

Όμως, η απάντηση που έλαβε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τη Euroleague είναι πως για να αποχωρήσει από τη διοργάνωση θα πρέπει να καταβάλει, ως ρήτρα, το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ουσιαστικά, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα πρέπει να πληρώσει συνολικά περί τα 20 εκατ. ευρώ, αφού εκτός από το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ, όπως προβλέπεται με ρήτρα, η Euroleague υπενθύμισε στους «πράσινους» πως αν αποχωρήσουν θα κάνει προσφυγή για διαφυγόντα κέρδη, ποσό που φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ ακόμη.

Ως εκ τούτου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα συνεχίσει στη Euroleague.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της, η Euroleague αναφέρει: 

«Απορρίπτεται το αίτημα του Παναθηναϊκού να μεταβιβάσει την άδεια Τύπου Α, λόγω του γεγονότος ότι ο σύλλογος δεν έχει εγγυηθεί ότι θα εκπληρώσει όλες τις σχετικές δεσμεύσεις προς τους άλλους δέκα συλλόγους με άδεια τύπου Α και προς τη Euroleague. Οι σύλλογοι επανέλαβαν επίσης τη δήλωση που είχαν εκδώσει στις 12 Ιουνίου».

Επιπλέον, εγκρίθηκε η αντικατάσταση των Σκάιλαϊνερς Φρανκφούρτης από την ιταλική Τρέντο, στο Eurocup της αγωνιστικής περιόδου 2020-21.

Ως προς τις υπόλοιπες αποφάσεις που ελήφθησαν μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα (22/6), η Euroleague ενέκρινε τον ισολογισμό του οικονομικού έτους, κατά το οποίο τα ποσά που μοιράστηκαν στους συλλόγους ήταν λιγότερα κατά 14% εν συγκρίσει με τις αρχικές προβλέψεις, παρά το γεγονός πως τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 30% λόγω της διακοπής της σεζόν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Επίσης συζητήθηκαν οι εξελίξεις των διαπραγματεύσεων με την Ένωση Προπονητών και την Ένωση Παικτών, με στόχο να επιτευχθούν μορφές ευρωπαϊκών συμφωνιών/πλαισίων και με τους δύο.

Αναθεώρηση των βελτιωμένων κανονισμών σε ό,τι αφορά την Οικονομική Σταθερότητα και το Financial Fair Play που θα εφαρμοστεί από τη σεζόν 2021-22, με στόχο τη βελτίωση της βιωσιμότητας των συλλόγων και την ανταγωνιστική ισορροπία. Η κύρια πρόταση περιλαμβάνει τον καθορισμό μισθών των παικτών βάσει των καθαρών εσόδων της αγοράς που σχετίζονται με το μπάσκετ. Οι προτάσεις θα συζητηθούν περαιτέρω στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Euroleague που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου.

Όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Euroleague θα παρουσιαστούν στη συνέλευση των Μετόχων προς έγκριση, η οποία θα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ