Τελεσίγραφο δυο εβδομάδων από FIFA και UEFA στην Ελλάδα για την ματαίωση του κυπέλλου

Τελεσίγραφο δυο εβδομάδων από FIFA και UEFA στην Ελλάδα για την ματαίωση του κυπέλλου
Ενημερώθηκε: 18/03/16 - 14:40

Ισχυρό αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο κορυφής, είχε η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή να ματαιώσει την συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, μετά τα όσα συνέβησαν στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, που διεκόπη στην Τούμπα στις 2 Μαρτίου, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό.

Οπως ανακοινώθηκε σήμερα, η εκτελεστική επιτροπή της FIFA ασχολήθηκε με το ζήτημα και αποφάσισε -σε συνεργασία με την UEFA- να αποστείλουν επιστολή στις ελληνικές αρχές, δίνοντας διορία δύο εβδομάδων, προκειμένου να επανεξετάσουν το ζήτημα και να αλλάξουν την συγκεκριμένη απόφαση που χαρακτηρίζεται «δυσανάλογη» από την διεθνή και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

"Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, τα αρμόδια όργανα της FIFA θα εξετάσουν το ενδεχόμενο κυρώσεων," ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωσή της παγκόσμιας ομοσπονδίας μετά από την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.

Κυρώσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την τιμωρία της ελληνικής ομοσπονδίας, εμποδίζοντας τις ελληνικές ομάδες να παίξουν στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, ενώ η εθνική θα μπορούσε επίσης να αποκλειστεί από τα τουρνουά που συμμετέχει.