Τσιτσιπάς-Ναδάλ 0-3: Το ταξίδι μόλις ξεκίνησε!

Τσιτσιπάς-Ναδάλ 0-3: Το ταξίδι μόλις ξεκίνησε!
Ενημερώθηκε: 24/01/19 - 13:13

 

Ο Στέφανος, αποχώρησε από το Grand Slam της Μελβούρνης με ψηλά το κεφάλι και βάζοντας πλώρη για ένα λαμπρό μέλλον στο παγκόσμιο στερέωμα.

Απέναντι στον Ισπανό δεν ήταν συγκεντρωμένος, ούτε σταθερός ψυχολογικά, αλλά σίγουρα η πορεία του και κυρίως η νίκη του επί του Ρότζερ Φέντερερ θα συζητιούνται για καιρό. 

Στην Αυστραλία, ο Έλληνας τενίστας έγινε ο νεότερος στην ιστορία των Grand Slam μετά από τον Τζόκοβιτς που προκρίνεται στα ημιτελικά, ενώ σύντομα θα είναι μέσα στο Τοπ 10 του κόσμου.

Ο Ναδάλ ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Έλληνα τενίστα. Ο Ισπανός δεν τον υποτίμησε καθόλου και όντας εξαιρετικός και κυριαρχικός στα σερβίς γκέιμς του, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Στέφανο να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, επικρατώντας με 6-2,6-4,6-0.

Ουσιαστικά ο Ναδάλ δεν του άφησε κανένα περιθώριο, με τον Τσιτσιπά να τον κοιτάει στα μάτια μόνο στο δεύτερο σετ του παιχνιδιού. Ήταν το σημείο που ο Τσιτσιπάς έκανε στο 4-3, αλλά ο Ναδάλ πήρε τρία σερι γκέιμ, έκανε το 6-4 και το 2-0 σετ.

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Ο νεαρός τενίστας δεν μπήκε ποτέ στο τρίτο σετ, αφού η ψυχολογία του έπεσε κατακόρυφα. Η απογοήτευση του Στέφανου βγήκε στο κορτ και υψώνοντας λευκή σημαία παραδόθηκε στον Ναδάλ που επικράτησε αέρα με 6-0.