Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον μεταβατικό Υπουργό Εξωτερικών και Αποδήμων της Συρίας, Asaad Al-Shaibani. Στο επίκεντρο βρέθηκαν η ενίσχυση των ελληνοσυριακών σχέσεων, η συνεργασία στη μετανάστευση, η προστασία των χριστιανικών πληθυσμών και η προώθηση τριμερούς σχήματος Ελλάδας – Συρίας – Κύπρου, με πιθανή πρώτη συνάντηση τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα συμμετάσχει σήμερα, Δευτέρα 11 Αυγούστου και ώρα 5:00 μ.μ., μέσω τηλεδιάσκεψης, στο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Η Ελλάδα ενισχύεται και κάνει σημαντικά βήματα στην εξωτερική πολιτική της, τονίζει με άρθρο του στο «Μανιφέστο» ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Την πρόθεση της Αιγύπτου να μην παρεκκλίνει από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης εξέφρασε ο ΥΠΕΞ Μπαντρ Αμπντελάτι, σε δηλώσεις του στην Αθήνα.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπελατί, ενόψει της επικείμενης συνάντησής τους στην Αθήνα στις 6 Αυγούστου.
«Η απόφαση για καθιέρωση εθνικών θαλάσσιων πάρκων στο Ιόνιο και το Αιγαίο καθιστά την Ελλάδα πρωτοπόρο στο πεδίο της προστασίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος»
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ποτέ καμία θεωρία γκρίζων ζωνών, τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως το ελληνικό βέτο για την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στο πρόγραμμα SAFE παραμένει στο τραπέζι
Η Ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και οι διμερείς σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον ομόλογο του της γειτονικής χώρας Τιμτσο Μουκούνσκι.
Ο Έλληνας υπουργός έδωσε απαντήσεις για τα θαλάσσια πάρκα απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που του τέθηκε από τον ανεξάρτητο βουλευτή Μιχαήλ Χουρδάκη, σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση ανακοίνωσε «κουτσουρεμένα» θαλάσσια πάρκα.
Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη, ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο ομογενειακό ραδιόφωνο Κόσμος FM της Νέας Υόρκης, χαρακτήρισε το Κυπριακό εθνική προτεραιότητα, εκτιμώντας ότι οι προσπάθειες Αθήνας και Λευκωσίας έφεραν το ζήτημα ψηλά στην ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών.
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, η δεύτερη Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό στην Νέα Υόρκη μετά από πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως πρέπει να τηρηθούν όλα τα διεθνή πρότυπα του διεθνούς δικαίου για να νιώθουν ασφαλείς όλοι οι κάτοικοι της Συρίας.
Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες είχε σήμερα Πέμπτη (17/7) ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της άτυπης συνάντησης για το Κυπριακό σε διευρυμένο σχήμα στη Νέα Υόρκη.
Μια σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών με τους Ευρωπαίους ομολόγους του -μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης- είχε ο υπουργός Εξωτερικών του Iσραήλ
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας έχουν μεγάλες προσδοκίες για τη συνάντηση Υψηλού Επιπέδου στη Νέα Υόρκη και τονίζουν ότι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης είναι σημαντική για τα βήματα προς τα εμπρός.