Κομβικό ρόλο στην ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης αναμένεται να διαδραματίσει η Γροιλανδία, σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μέσω της πλατφόρμας Truth Social.
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη Γροιλανδία «νέα και πανέμορφη» αμερικανική περιοχή, υποστηρίζοντας ότι διαθέτει τεράστιες δυνατότητες σε ενεργειακούς και ορυκτούς πόρους.
Υπό την υπηρεσιακή πρόεδρο Ντέλσι Ροδρίγκες, η κυβέρνηση του Καράκας στοχεύει σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους γύρω από τους τομείς της ενέργειας, της διαχείρισης του εθνικού χρέους και των επενδύσεων στις εξορύξεις.
«Πραγματιστική προσέγγιση» στο ζήτημα των εξορύξεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα προανήγγειλε ο νέος Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Άντι Μπέρναμ, απαντώντας σε σχετικές αποκαλύψεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Με το βλέμμα στραμμένο στην ενεργειακή αυταρκία της χώρας, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο που κυρώνει τις τέσσερις συμβάσεις μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινοπραξίας Chevron - Helleniq Energy.
Μια νέα εποχή στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Καράκας σηματοδοτεί η πρόσφατη συνάντηση της προσωρινής προέδρου της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκες, με τον Αμερικανό Υπουργό Εσωτερικών, Νταγκ Μπέργκαμ
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον αμερικανικό κολοσσό CHEVRON για δυναμική είσοδο στην ελληνική ΑΟΖ αποτελεί φυσικά μια ψήφο εμπιστοσύνης σε ενεργειακό και επενδυτικό επίπεδο για τη χώρα μας.