Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ προειδοποίησε σήμερα ότι η Βρετανία θα βρεθεί «στη λάθος πλευρά της ιστορίας» εάν προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων στους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, λίγες ώρες πριν από την αναμενόμενη ανακοίνωση των μέτρων από το Λονδίνο.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Εντ Μίλιμπαντ, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την επιβολή κυρώσεων σε ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Άντι Μπέρναμ να στηρίξει τη λύση των δύο κρατών.
Στην ανάληψη στοχευμένων δράσεων εντός των επόμενων εβδομάδων σε βάρος των ισραηλινών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη προχωρά το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Εντ Μίλιμπαντ.
Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον ως υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί ο Εντ Μίλιμπαντ, επιδιώκοντας να οικοδομήσει στενή σχέση συνεργασίας με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάρκο Ρούμπιο, σε μια περίοδο έντονων διεθνών και γεωπολιτικών εξελίξεων.
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Άντι Μπέρναμ, προχωρά στη συγκρότηση της κυβέρνησής του, ανακοινώνοντας τις πρώτες σημαντικές αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο.
Καθώς περισσότεροι από 80 βουλευτές των Εργατικών καλούν τον Κιρ Στάρμερ να παραιτηθεί, αυξάνονται οι πιθανότητες να κινηθεί επισήμως η διαδικασία διαδοχής στην ηγεσία του κόμματος και, κατ’ επέκταση, στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.