Νέα προσπάθεια προσέγγισης ΗΠΑ και Ιράν βρίσκεται σε εξέλιξη με τη μεσολάβηση του Κατάρ, καθώς διαμεσολαβητές αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα ή αύριο Τρίτη χωριστές συνομιλίες.
Νέο γύρο συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν μέσα στην εβδομάδα αναμένει ο Ντόναλντ Τραμπ, μόλις μία ημέρα μετά την απόρριψη από τον ίδιο της ιρανικής πρότασης για τον τερματισμό του πολέμου και την επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ.
«Απέρριψα την πρότασή τους. Θέλουν να συνάψουν συμφωνία με την οποία θα ανοίξουν αμέσως τα Στενά, επειδή χάνουν κατά κράτος», υποστήριξε ο Τραμπ πριν αναχωρήσει για το Τενεσί.
Νέα κλιμάκωση στη ρητορική της Ουάσιγκτον απέναντι στο Ιράν σημειώθηκε την Παρασκευή, με τον Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει στο Fox News ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν σκληρά οικονομικά μέτρα κατά της Τεχεράνης.