Το δρόμο για τη φυλακή πήρε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 30χρονος αιγυπτιακής καταγωγής που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στην Άνω Γλυφάδα, έχοντας στην κατοχή του μία αμυντική χειροβομβίδα την οποία σχεδίαζε να τοποθετήσει στην οικία του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.
Δρόμο για τη φυλακή πήρε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο 28χρονος αιγυπτιακής καταγωγής που ομολόγησε τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του γνωστού ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου.
Η influencer Φατμά Σοϊντάς, γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα χρήστη «fffatmaase», συνελήφθη στην Τουρκία, μετά τη δίωξη που άσκησε σε βάρος της η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας για αναρτήσεις της στο TikTok και το Instagram.
Την προσωρινή κράτηση των τριών κατηγορουμένων για σειρά εμπρησμών στον Δήμο Πύλου–Νέστορος, αποφάσισαν ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους.
Προθεσμία έως τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, στις 10:00 το πρωί, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, έλαβε ο 25χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση των εμπρηστικών επιθέσεων της 1ης Ιουλίου, οι οποίες είχαν ως τραγική κατάληξη τον θανάσιμο τραυματισμό της Βάγιας Νέστορα.
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, οι δύο 42χρονοι που κατηγορούνται για την πολύνεκρη επίθεση στο υποκατάστημα της Marfin το 2010. Οι δύο άνδρες, που κρίθηκαν ύποπτοι για την τέλεση νέων αδικημάτων, πρόκειται να μεταφερθούν στις φυλακές Ναυπλίου και Μαλανδρίνου.
Το δρόμο για τις δικαστικές φυλακές πήραν οι δύο 42χρονοι κατηγορούμενοι για τον φονικό εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin, καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους.
Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν, μετά την απολογία τους ενώπιον της ανακρίτριας, ο 29χρονος και η 26χρονη που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας της Αφροδίτης Νέστορα.
Σοκ έχει προκαλέσει στη Γερμανία υπόθεση που αφορά έναν 68χρονο άνδρα, ο οποίος κατηγορείται ότι νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε γυναίκες που γνώριζε μέσω διαδικτυακών εφαρμογών γνωριμιών.
Εντολή προφυλάκισης για 36 άτομα εξέδωσε εισαγγελέας στην Άγκυρα, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά καταγγελίες για δωροδοκία και παρατυπίες σε δημόσιους διαγωνισμούς. Ανάμεσα στους υπόπτους βρίσκεται και ο δήμαρχος της περιοχής Τσανκάγια, Χουσεΐν Καν Γκιουνέρ, ο οποίος πρόσκειται στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).
Στη φυλακή οδηγείται, με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο 18χρονος που ομολόγησε ότι μαχαίρωσε θανάσιμα τον 15χρονο κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής στην Καλλιθέα, μετά την απολογία του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Την προφυλάκιση του 43χρονου, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία της 45χρονης Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, αποφάσισαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26/6/2026) εισαγγελέας και ανακριτής, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του.
Νέες εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας στον Λόγγο Αιγιαλείας, με θύματα μια 54χρονη γυναίκα και τον 26χρονο γιο της, καθώς ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της γυναίκας κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ εξακολουθεί να αρνείται κάθε εμπλοκή στο έγκλημα.
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ο 37χρονος Παλαιστίνιος που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες στην Κρήτη και κατηγορείται για συμμετοχή σε υπόθεση που σχετίζεται με σχεδιαζόμενη τρομοκρατική ενέργεια.
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα Ρόδου, ο 55χρονος που κατηγορείται για τη στυγερή δολοφονία του 63χρονου συγκατοίκου του, η οποία σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιουνίου 2026.
Στη φυλακή οδηγήθηκαν και οι έξι κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στο μεγάλο κύκλωμα διαφθοράς που δρούσε σε πολεοδομίες και οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι —ανάμεσά τους και δύο αδέλφια— φέρονται να είχαν ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση.
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν έξι από τους οκτώ κατηγορούμενους για την υπόθεση της ληστείας στην Κάτω Τιθορέα, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή. Οι υπόλοιποι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του, ο γενικός διευθυντής της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα» για την πολύνεκρη τραγωδία της 26ης Ιανουαρίου, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε εργαζόμενες.