Δείτε καρέ-καρέ ένα εντυπωσιακό μοναδικό φαινόμενο στον ουρανό της Κύπρου

Δείτε καρε-καρέ ένα εντυπωσιακό μοναδικό φαινόμενο στον ουρανό της Κύπρου
Ενημερώθηκε: 05/03/19 - 04:10

Ένα εντυπωσιακό ουράνιο φαινόμενο κατέγραψε κάμερα στην Κύπρο, χθες το βράδυ (Δευτέρα 4/3). Πρόκειται για την πτώση ενός διάττοντα αστέρα, (γνωστό και ώς πεφταστέρι), που ήταν λίγο μεγαλύτερος από το συνηθισμένο, ήρθε πολύ κοντά στην επιφάνεια της γης και εξαϋλώθηκε στον ουρανό της Λευκωσίας βγάζοντας μία έντονη φλόγα.

Σύμφωνα με τον φυσικό Χρύσανθο Φάκα, που μίλησε στο Sigmalive, τα μετέωρα αναπτύσουν τεράστιες ταχύτητες ανά δευτερόλεπτο με αποτέλεσμα να αρχίζουν να πυρακτώνονται και να εξαϋλώνονται στον ουρανό δημιουργώντας αυτή την υπεροχή φωτεινή γραμμή.

Κάποια εξ αυτών, τα μεγαλύτερα σε μέγεθος, μπορεί να καταφέρουν να φθάσουν έως και την επιφάνεια της Γης χωρίς να εξαϋλωθούν πλήρως. Αυτά ονομάζονται μετεωρίτες, σε αντίθεση με τους διάττοντες αστέρες που όπως προανάφερα ονομάζονται τα σώματα που εξαϋλώνονται πλήρως στον ουρανό. Οι διάττοντες αστέρες εάν δημιουργήσουν μεγάλη λάμψη ονομάζονται και βολίδες. 

Η έντονη λάμψη του έγινε ορατή από πολλά σημεία της Κύπρου. Αν και δεν μπορεί να καθοριστεί το ακριβές σημείο, υπάρχουν αναφορές ότι το πεφταστέρι έγινε ορατό στη Λεμεσό, τη Πάφο και τη Λευκωσία.

Το βίντεο, με την εντυπωσιακή πτώση του διάττοντα αστέρα, κατέγραψε καρέ-καρέ ο Στέφανος Μιστρελλίδης, ο οποίος το ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

ΠΗΓΗ: sigmalive.com