Διαμαρτυρήθηκε στον Σολτς ο Ερντογάν: Ζήτησε ουδέτερη στάση της Γερμανίας στα ελληνοτουρκικά

 
ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ενημερώθηκε: 01/11/22 - 17:10

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς είχε την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας την ενόχλησή του για τη στάση της Γερμανίας το τελευταίο διάστημα.

Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τον Γερμανό καγκελάριο να επανέλθει στο καθεστώς ουδετερότητας στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι και οι δύο είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

Υπενθυμιζεται οτι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο Όλαφ Σολτς είχε δηλώσει κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ότι «δεν είναι αποδεκτό ένα κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ να αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα ενός άλλου μέλους του ΝΑΤΟ».

Όπως τόνισε κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, «όλα τα θέματα οφείλουν να λυθούν στη βάση του διαλόγου και του Διεθνούς Δικαίου. Είναι συμφέρουσα για όλους μας η καλή γειτονία. Η ανατολική Μεσόγειος είναι περιοχή γεμάτες δυνατότητες και είναι προς το συμφέρον όλων των χωρών να τις αξιοποιήσουν».

Οι δηλώσεις του Γερμανού καγκελάριου φαίνεται πως ενόχλησαν τον Τούρκο πρόεδρο, με την Άγκυρα ωστόσο να επιμένει στις προκλητικές της ενέργειες στο Αιγαίο, αλλά και στην επιθετική ρητορική απέναντι στην Αθήνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ