Νέες νυχτερινές υπερπτήσεις τουρκικών UAV πάνω από Κίναρο και Γλάρο Αγαθονησίου

 
Νέες νυχτερινές υπερπτήσεις τουρκικών UAV πάνω από Κίναρο και Γλάρο Αγαθονησίου

Ενημερώθηκε: 14/09/22 - 03:21

Αλλαγή τακτικής των Τούρκων με συνεχείς νυχτερινές υπερπτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV πάνω από ελληνικά νησιά.

Η πρώτη παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου έγινε από Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε χθες στις 21:44 πάνω από την Κίναρο, στα Δωδεκάνησα, στα 19.000 πόδια.

Το δεύτερο Τουρκικό drone εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει και αυτό σχέδιο πτήσης και πέταξε σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 00:30, πάνω από τον Γλάρο Αγαθονησίου, επίσης στα 19.000 πόδια.

Και τα δύο Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Γιατί πετούν νυχτα τα Τουρκικά UAV

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποιούν συνεχώς νυχτερινές υπερπτήσεις πάνω από συγκεκριμένα νήσια, όπως η Λέβιθα, η Κίναρος, η Κανδελιούσσα, κ.ά για να αποδείξουν, αφενός, ότι η απειλή του Ερντογάν ότι «θα έρθουν ένα βράδυ» μπορεί να γίνει πράξη οποιαδήποτε στιγμή και αφετέρου για να τονίσουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι η Ελληνική κυριαρχία στις περιοχές αυτές είναι υπό αμφισβήτηση!

Ακόμα, η τουρκία θέλέι να δοκιμάσει τις δυνατότητες αντίδρασης της Ελληνικής αεράμυνας απέναντι στα τουρκικά drone και ταυτόχρονα να να κουράσει τους Έλληνες πιλότους, καθώς τις περισσότερες φορές η ελληνική ηγεσία σηκώνει μαχητικά αεροσκάφη προκειμένου να τα αναγνωρίσει και να τα αναχαιτίσει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ