Ο κόκκινος σουλτάνος απειλεί και αυθαιρετεί...μάταια

 
Ο κόκκινος σουλτάνος απειλεί και αυθαιρετεί...μάταια

Ενημερώθηκε: 05/08/22 - 10:28

Του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις, που όπως δείχνουν οι κινήσεις και οι δηλώσεις των Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων, εξελίσσονται βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως ακριβώς θα διαμορφωθεί στην τελική του μορφή.

Οι Ρωμιοί της Πόλης και ολόκληρος ο Ελληνισμός είδαν το Γηροκομείο Μπαλουκλή της Πόλης να καταστρέφεται από τις φλόγες, και λόγω της συγκυρίας παρά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι κάποιο σατανικό χέρι θα μπορούσε να πυρπολήσει ένα από τα τελευταία ζωντανά μνημεία της Ρωμανίας στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου τρομοκράτησης του εναπομείναντος Ελληνισμού της Πόλης.

Η καταστροφική φωτιά στο Μπαλουκλί ήρθε να συμπληρώσει το σκηνικό με τα χιλιάδες τουρκόπουλα να φωνάζουν Αλλάχ Ου Άκμπαρ εντός του ιερού ναού της Αγίας Σοφίας, καταδεικνύοντας πόσο σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και τις κοινές αξίες της διεθνούς κοινότητας αυτοί που οδήγησαν εκεί τα παιδιά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του υπουργού Άμυνας της Εσθονίας στο ελληνικό Πεντάγωνο, κατηγόρησε με δήλωση του την Τουρκία ότι υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ενώ και οι δύο υπουργοί καταδίκασαν τον αναθεωρητισμό απ' όπου και αν αυτός προέρχεται.

Με αφορμή τις αιτιάσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για παραβίαση των δικαιωμάτων της “τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης”, ζητώντας ουσιαστικά την απευθείας εκλογή μουφτήδων από τη μουσουλμανική μειονότητα, η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθαρίζουν ότι η Συνθήκη της Λωζάνης τηρείται απαρέγκλιτα, ότι η αντιπροσώπευση της μουσουλμανικής μειονότητας είναι εξασφαλισμένη με όλα τα νόμιμα μέσα, και καλούν την Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Πόλη, τηρώντας τις διεθνείς συνθήκες. Μάλιστα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει την Τουρκία υπόλογη έναντι των πολιτών της τους οποίους εξανάγκασε να την εγκαταλείψουν, και ζητά να σταματήσει τις παράνομες παρεμβάσεις στη Θράκη.

Την Αθήνα επισκέπτεται ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων της Ευρώπης, ο αμερικανός Στρατηγός Κρίστοφερ Κάβολι, ενώ σε συνέχεια της ελληνικής στρατιωτικής διπλωματίας, το Ισραήλ επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, όπως νωρίτερα ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης αλλά και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η ελληνική στρατιωτική διπλωματία εντείνει τη συνεργασία με χώρες όπως το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Αίγυπτος και η Κύπρος προωθώντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, η Ελλάδα εξελίσσεται σταθερά σε πάροχο ασφάλειας. Όλοι τώρα περιμένουν να δουν αν και πότε η Άγκυρα θα εκδώσει ναύτεξ που θα καθοδηγήσουν το ερευνητικό σκάφος – γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίντ Χαν, και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του, γι αυτό και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε συνεχή εγρήγορση, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ