Αυτό είναι το ρόφημα που ενισχύει τη μνήμη

 
Αυτό είναι το ρόφημα που ενισχύει τη μνήμη

Ενημερώθηκε: 07/08/19 - 17:23

Η μνήμη και η γνωστική ικανότητα του ατόμου φθίνει στο πέρασμα των χρόνων.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γήρανσης των ΗΠΑ, το «κλειδί» για να επιβραδύνετε την πνευματική γήρανση, είναι ο συνδυασμός ισορροπημένης διατροφής, τακτικής άσκησης και διαλογισμού.

Η Μεσογειακή διατροφή ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα διατροφικά μοντέλα, ως το πλέον ενδεδειγμένο για την διατήρηση της γνωστικής ικανότητας, αν και δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι η συχνή κατανάλωση φυτικών ινών μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας πρόσφατης μελέτης του Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουέαρ ο χυμός κερασιού μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά τη γνωστική παρακμή.

«Η γνωστική ικανότητα είναι ο παράγοντας που καθορίζει την ποιότητα ζωής μεταξύ των ενηλίκων», επισημαίνει η επικεφαλής της έρευνας Sheau Ching Chai, η οποία εξηγεί γιατί τα ο συγκεκριμένος χυμός, μπορεί να είναι αποτελεσματικός.

«Τα κεράσια είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, ανθοκυανίνες και μελανίνη. Η συχνή κατανάλωσή τους ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και τη μνήμη και προστατεύει το νευρικό σύστημα από νευροεκφυλιστικές παθήσεις»

Τα συμπεράσματα της παρούσας μελέτης ενισχύονται και από τα ευρήματα παλαιότερης έρευνας, που είχε εκπονήσει το Πανεπιστήμιο με την ίδια ερευνητική ομάδα στο ίδιο δείγμα, η οποία είχε θέμα το πόσο μεταβάλλει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης η κατανάλωση κερασιών.

«Η αρτηριακή πίεση μπορεί να επηρεάσει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο», τονίζει η Sheau Ching Chai.

Onmed

Πηγή: