Δείτε εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από την άσκηση Έρευνας και Διάσωσης «ΑΕΤΟΣ»

 
ΑΣΚΗΣΗ

Ενημερώθηκε: 26/11/20 - 19:04

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ και κατόπιν σχεδιασμού και συντονισμού από το ΓΕΑ, πραγματοποιήθηκε η διακλαδική άσκηση Έρευνας – Διάσωσης αεροναυτικού ατυχήματος «ΑΕΤΟΣ».

Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης αεροναυτικού ατυχήματος πραγματοποίησε την Τετάρτη (25/11) το ΓΕΕΘΑ μεταξύ της ευρύτερης περιοχής Ρόδου και Μεγίστης. Στην άσκηση «ΑΕΤΟΣ», όπως ονομάστηκε, συμμετείχαν ένα Ελικόπτερο, μία πυραυλάκατος, μέσα του Λιμενικού, προσωπικό Ειδικών Δυνάμεων καθώς και προσωπικό και 1 ελικόπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ κατά τη διάρκεια της άσκησης αξιολογήθηκε η ετοιμότητα αντίδρασης του συστήματος Έρευνας – Διάσωσης (Ε-Δ) εντός της περιοχής ευθύνης της χώρας μας σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις του International Civil Aviation Organization (ICAO), του International Maritime Organization (IMO), την εθνική νομοθεσία και τις οικείες διαταγές των ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ, ΓΕΑ και ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Επίσης, αξιολογήθηκε η συνεργασία των κέντρων συντονισμού Ε-Δ (ΚΣΕΔ) Ελλάδας – Κύπρου, ο συντονισμός των ενεργειών Ε-Δ και η προώθηση της ασφάλειας των πτήσεων μεταξύ των ασκούμενων, σύμφωνα με τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης Πολιτικής Αεροπορίας και τις Διαδικασίες του International Aeronautical and Maritime Search and Rescue (IAMSAR) manual.