«Δένει» στην Σούδα το αεροπλανοφόρο Eisenhower, θα το επισκεφθεί ο Μητσοτάκης

«Δένει» στην Σούδα το αεροπλανοφόρο Eisenhower, θα το επισκεφθεί ο Μητσοτάκης
Ενημερώθηκε: 19/03/21 - 13:52

Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower των ΗΠΑ, το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στο ναύσταθμο τα επόμενα 24ωρα, πιθανότατα το Σάββατο, θα επισκεφθεί την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει στην επίσκεψή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το Eisenhower θα καταπλεύσει στη Σούδα, που με την προβλήτα Κ-14 που διαθέτει είναι ο μοναδικός ναύσταθμος της Μεσογείου ο οποίος έχει δυνατότητα φιλοξενίας αεροπλανοφόρου.

Κατά την διάρκεια της παρουσίας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης έχουν προγραμματιστεί μια σειρά ασκήσεων τόσο με το Πολεμικό Ναυτικό όσο και με την Πολεμική Αεροπορία.

Ειδικότερα τα μαχητικά F-18, που μεταφέρει το Eisenhower, θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις με τα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΓΕΕΘΑ σε αυτές θα πάρουν μέρος και μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Υπενθυμίζεται πως το Eisenhower πέρυσι τον Ιούλιο είχε περάσει νότια της Κρήτης προερχόμενο από τον Περσικό Κόλπο και είχε εκτελέσει και πάλι γυμνάσια συνεκπαίδευσης με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Με πληροφορίες από Zarpa News