Ελληνοτουρκικά Μέτρα Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης με ανταλλαγή στρατιωτικών επισκέψεων!

 
ellinotourkika

Ενημερώθηκε: 15/04/24 - 21:57

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Τα Ελληνοτουρκικά Μέτρα Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) πρόκειται να συζητηθούν την προσεχή Δευτέρα 22 Απριλίου, σε έναν ακόμα γύρο συνομιλιών στην Αθήνα αυτή τη φορά, με την αρχή να γίνεται λίγες μέρες πιο νωρίς, την τρέχουσα βδομάδα, με ανταλλαγή στρατιωτικών επισκέψεων Διοικητών σχηματισμών στην ελληνική και τουρκική πλευρά των συνόρων της Θράκης!

Ως γνωστό, τη Δευτέρα 22 Απριλίου, θα διεξαχθεί στην Αθήνα συνάντηση αντιπροσωπειών από Ελλάδα και Τουρκία, με αντικείμενο τα ΜΟΕ μεταξύ των δύο χωρών. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο Πρέσβης κ. Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Μπουράκ Ακτσαπάρ, ενώ υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνάντηση για τα ΜΟΕ είχε πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου 2023, στην Άγκυρα.

Συμφώνως με πηγές του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης πριν τη συνάντηση της προσεχούς Δευτέρας 22 του μηνός, θα πραγματοποιηθούν δύο ανταλλαγές επισκέψεων Διοικητών στρατιωτικών σχηματισμών, στο πλαίσιο των προαναφερθέντων ΜΟΕ, που όμως είχαν συμφωνηθεί κατά την προηγούμενη συνάντηση της Άγκυρας και δημοσιοποιούνται τώρα.

Πιο συγκεκριμένα

--- Από αύριο 16-17 Απριλίου, ο Διοικητής της 3ης Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας Πεζικού - «Ρίμινι», που εδρεύει στην Καβύλη του Έβρου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην τουρκική 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού που εδρεύει στην Αδριανούπολη.

Μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεως αυτής, στις 18-19 Απριλίου, ο Τούρκος Διοικητής της 4ης Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας Πεζικού, με έδρα την Κεσσάνη, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην ελληνική 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, που εδρεύει στις Φέρες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ