Φ/Γ «ΚΙΜΩΝ» - Νίκος Δένδιας - Λοριάν: Το Πολεμικό Ναυτικό περνάει στον 21ο αιώνα - Ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται

 
Ν. Δένδιας στην καθέλκυση της Φ/Γ "ΚΙΜΩΝ" στο Λοριάν: "Το ΠΝ περνάει στον 21ο αιώνα - Ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται"

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 04/10/23 - 20:28

Δυο σημαντικές επισημάνσεις του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νίκου Δένδια αμέσως μετά το πέρας της τελετής καθελκύσεως της πρώτης νέας "ψηφιακής" φρεγάτας FDI-HN "Bel@rra", της Φ/Γ "ΚΙΜΩΝ", στις εγκαταστάσεις της Naval Group, στο Λοριάν της γαλλικής Βρεττάνης, μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του Σεμπαστιάν Λακορνύ και παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση.

Πρώτο, ότι το ΠΝ με τις τρεις φρεγάτες κλάσεως "Κίμων" περνάει στον 21ο αιώνα , σε επιχειρησιακό επίπεδο. Δεύτερο επανέλαβε, πως "ό,τι απειλείται δεν αποκρατικοποιείται".

Η πλήρης δήλωση του κ. ΥΕΘΑ από την πρώρα της νέας φρεγάτας "ΚΙΜΩΝ", έχει ως εξής:

«Είναι χαρά και μεγάλη τιμή για εμένα που βρίσκομαι σήμερα πάνω στο κατάστρωμα της Φρεγάτας «Κίμων», της νέας υπερσύγχρονης Φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

»Περνάμε σε μία νέα εποχή,  στον 21ο αιώνα. Η Φρεγάτα αυτή, μαζί με τις άλλες δύο που θα ακολουθήσουν, τον «Νέαρχο» και τον «Φορμίωνα», θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της ελληνικής πολεμικής μηχανής και θα λειτουργήσουν ως παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης, αλλά και προβολής ισχύος στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και πέρα από τον ορίζοντα.

»Βλέπουμε εδώ ένα ακόμη αποτέλεσμα της Συμφωνίας που μαζί με τον αγαπητό μου συνάδελφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, τότε ως Υπουργό Άμυνας, είχαμε υπογράψει με τη Γαλλία - τη Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας - και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος γι΄ αυτό.

»Θα ήθελα επίσης καταληκτικά να πω το εξής:  Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και κάθε Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τον Εθνικό χώρο. Και να εξηγήσω με τον πιο καθαρό τρόπο: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται».

Επίσης κατά την παραμονή του κ. Δένδια στο Λοριάν, στις εγκαταστάσεις της Naval Group, επισκέφθηκε τη ναυπηγική κλίνη όπου τοποθετήθηκε ήδη ο πρώτος προκατασκευασμένος τομέας της δεύτερης φρεγάτας της κλάσεως "ΝΕΑΡΧΟΣ" ώστε να ξεκινήσει η ουσιαστική φάση της ναυπηγήσεώς της, ενώ παράλληλα του έγινε και μια ενημέρωση για την πορεία κατασκευής της "επί του πεδίου"!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ