Η Ολυμπιακή Φλόγα θα κάνει στάση στο Στρατόπεδο «Παπάγου»

 
ypourgeio amynas

Ενημερώθηκε: 19/04/24 - 21:12

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Στο Στρατόπεδο «Παπάγου» θα κάνει αύριο, στις 09:15 το πρωί, μία μικρή «στάση» η Ολυμπιακή Φλόγα, στο ταξίδι της ανά την Ελλάδα, προτού καταλήξει ξανά στον Πειραιά και στο γαλλικό ιστιοφόρο “Le Belem”, με το οποίο θα μεταφερθεί στη Γαλλία!

Πιο συγκεκριμένα, αύριο, στις 09.15 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, στο Στρατόπεδο «Στρατάρχη Αλέξανδρου Παπάγου» παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημητρίου Χούπη.

Στην τελετή θα παρευρίσκονται ακόμα οι Ολυμπιονίκες και οι άλλοι πρωταθλητές μας, οι οποίοι υπηρετούν στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), εκπρόσωποι των παραγωγικών σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιπροσωπείες όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, συμφώνως με τις ως τώρα πληροφορίες, ότι στις 27 Απριλίου, ημέρα που η Ολυμπιακή Φλόγα θα επιστρέψει στον Πειραιά για να «επιβιβαστεί» στο πανέμορφο ιστιοφόρο “Le Belem” για το ταξίδι της προς τη Γαλλία, έχει κανονιστεί να το συνοδεύει επ’ ολίγον έξω από το λιμάνι του Πειραιώς η τριήρης «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» του Πολεμικού Ναυτικού, σε ένα ασφαλώς μοναδικό “photo – opportunity”, αν βεβαίως το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες της συγκεκριμένης μέρας!

Σημειώνεται ότι το ιστιοφόρο “Le Belem” ναυπηγήθηκε το 1896, έτος αναβιώσεως των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, και πήρε το όνομά του από το πρώτο λιμάνι-αγκυροβόλιό του, στον βορρά της Βραζιλίας, τον ίδιο χρόνο. Το ιστιοφόρο αυτό επιλέχθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση για να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα από τον Πειραιά στη Μασσαλία, μια πόλη που ιδρύθηκε από τους Φωκαείς, ως ελληνική αποικία.

Ως τις 27 Απριλίου, που η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, το τρικάταρτο ιστιοφόρο θα βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά και θα είναι επισκέψιμο στο κοινό στις 24, 25 και 26 Απριλίου. Συμφώνως με τους Γάλλους οργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, «αυτός ο διάπλους της Μεσογείου, από τον Πειραιά στη Μασσαλία, συμβολίζει μια περίφημη σύνδεση της χώρας που γέννησε το Ολυμπιακό ιδεώδες, με τη χώρα που πρόσφερε στην ανθρωπότητα τον Διαφωτισμό».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ