Κοντά στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας - Εξετάζεται η υποχρεωτική στράτευση στα 18

Κοντά στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας - Εξετάζεται η υποχρεωτική στράτευση στα 18
Ενημερώθηκε: 14/09/20 - 18:00

Η κυβέρνηση, αναμένεται να λάβει τις επόμενες ημέρες αποφάσεις, σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον Στρατό Ξηράς από τους 9 στους 12 μήνες, ώστε να εξισωθεί με αυτή του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τη σχετική εισήγηση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, φέρεται να έχει καταθέσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ, για την ενίσχυση του στρατεύματος έστω και για τρεις μήνες. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται ο τρόπος που θα γίνει η αλλαγή στη θητεία και για ποιες Εκπαιδευτικές Σειρές Στρατεύσιμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) θα ισχύσει.

Τι θα γίνει με όσους κατατάχθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου

 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, όσοι κατατάχθηκαν στον στρατό στις αρχές Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η στρατιωτική τους θητεία κατά 1,5 μήνα, ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του μήνα.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ, εξετάζεται και υποχρεωτική στράτευση των νέων στα 18, όταν τελειώνουν το Λύκειο. Αυτή η μορφή στράτευσης, ισχύει στο Ισραήλ και την Κύπρο.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ