Ν.Δένδιας : Παρουσίαση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση

 
Ν.Δένδιας : Παρουσίαση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση

Ενημερώθηκε: 29/02/24 - 19:43

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Παρουσίαση του Σχεδίου Νόμου «Έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις» του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στο Υπουργικό Συμβούλιο πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας και αφού εγκρίθηκε από αυτό, αναμένεται λίαν συντόμως να κατατεθεί προς διαβούλευση και ψήφιση στη συνέχεια από τη Βουλή. 

Το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΘΑ περιλαμβάνει:

α. Την έρευνα και την καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις με την ίδρυση του «Ελληνικού Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομίας» (ΕΛΚΑΚ). 

β. Τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

γ. Τη σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου παρέστη επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικώς τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Δένδιας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων αναφορικώς με το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΘΑ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «…Το νομοσχέδιο θα βγει στη δημόσια διαβούλευση, είναι ένα νομοθέτημα που αφορά κατ’ αρχήν μια νέα φάση στην «Ατζέντα 2030» των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή την εισαγωγή της Καινοτομίας. Θα δημιουργηθεί το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας, το οποίο θα ενώσει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων με τη νέα τεχνολογία, όπως και με το οικοσύστημα των αμυντικών επιχειρήσεων της Ελλάδας. Από εκεί και πέρα, θα δημιουργήσουμε Σώμα Πληροφορικής, με ειδική διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας, την ονομάζουμε «Μονάδα 1864», για να προστατεύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και γενικότερα τον ελληνικό δημόσιο τομέα, από τις απειλές της νέας εποχής.

Ευχαριστώ πολύ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ