Νέας γενιάς μαχητικό ελικόπτερο ετοιμάζουν έξι χώρες του ΝΑΤΟ

 
Νέας γενιάς μαχητικό ελικόπτερο ετοιμάζουν έξι χώρες του ΝΑΤΟ

Ενημερώθηκε: 17/06/22 - 22:49

Έξι χώρες του ΝΑΤΟ υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης με σκοπό να εργαστούν από κοινού για τη διαμόρφωση νέων ιδεών για το ελικόπτερο νέας γενιάς της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν στη σύνοδο των υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ στις 16 Ιουνίου. Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισαν να δαπανήσουν 28 εκατομμύρια δολάρια για το Next –Generation – Rotorcraft – Capability – Project, σχέδιο στο οποίο ο Καναδάς πιθανόν να συμμετέχει ως παρατηρητής.

Οι συμμετέχουσες χώρες σε συνεργασία με την αμυντική βιομηχανία, θα ξεκινήσουν την προσπάθεια εκτίμησης των αμυντικών και στρατιωτικών αναγκών από το μηδέν, διερευνώντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην αγορά, ώστε να αναζητήσουν τις εναλλακτικές επιλογές, υβριδικής και ηλεκτρικής προώθησης, βελτιωμένων πτητικών χαρακτηριστικών και αεροναυπηγικής.

Οι επιλογές για την κατασκευή του ελικοπτέρου νέας γενιάς του ΝΑΤΟ θα γίνουν με κριτήριο το είδος των παγκόσμιων απειλών που αναμένεται να αντιμετωπίσει η Ατλαντική Συμμαχία. Το νέο ελικόπτερο θα έχει νέα προηγμένα ψηφιακά χαρακτηριστικά ώστε οι στρατιώτες και οι αεροπόροι να έχουν τα απαραίτητη μέσα για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες και εξελισσόμενες απειλές.

Στόχος των χωρών του ΝΑΤΟ είναι το νέο ελικόπτερο να έχει ενισχυμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου, έρευνας και διάσωσης, μεταφοράς φορτίου, μεταφοράς ασθενών αλλά και αεροπορικών επιθέσεων.

ΛΕΩΝ ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ