Ποιοι κρύβονται πίσω από τον ανώνυμο λίβελο κατά του Ναυάρχου Παναγιώτη Λυμπέρη και γιατί;

 
Ο Αρχηγός Στόλου Αντιναυάρχος Παναγιώτης Λυμπέρης

Ενημερώθηκε: 24/09/22 - 18:26

Η απρόκλητη, άκαιρη χρονικά, αήθης ηθικά, ανώνυμη επίθεση, με ολοσέλιδο άρθρο σε ηλεκτρονική εφημερίδα κατά του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ, είναι ήδη γνωστή. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι το ποιος κρύβεται από πίσω και το γιατί έγινε τώρα. 

Οι γνωρίζοντες ξέρουν, ότι οι ανώνυμες «κατηγορίες» δεν ισχύουν. 

Έναν Στόλαρχο που η Πολιτεία τοποθέτησε σε αυτό το ύψιστο αξίωμα του Πολεμικού Ναυτικού προάγοντάς τον και τον διατηρεί σε αυτήν μετά από δύο διαδοχικές κρίσεις, επί 2,5 χρόνια, ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να τον «κοντύνουν» και να τον «μειώσουν» 5 μήνες πριν από το τέλος της θητείας του;

Πρέπει – θεωρητικά - να είναι πολύ βλάκες. Που δεν είναι. Τότε τι είναι; Διαβάζοντας το κείμενο, καταλαβαίνεις ότι ο συντάκτης του έχει στρατιωτική εκπαίδευση. Το αν είναι εν ενεργεία ή απόστρατος δεν το γνωρίζουμε, αλλά με όσα αναφέρει μέσα συμπεραίνουμε ότι πρόκειται περί εν ενεργεία αξιωματικού. Αν τώρα αυτός ενεργεί με δική του πρωτοβουλία ή υπακούοντας στις εντολές άλλων, αυτό επίσης δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. 

Ο χρόνος ενεργείας του πιστεύουμε ότι έχει να κάνει περισσότερο με τις προσεχείς τακτικές και έκτακτες κρίσεις του Φεβρουαρίου του 2023, όπου η «αόρατη χειρ» θέλει να κινεί τα νήματα επιβάλλοντας απόλυτα αφοσιωμένους σε αυτήν ανώτατους αξιωματικούς. Το χθεσινό ανώνυμο δημοσίευμα κατά του Στόλαρχου χτυπά ως καμπανάκι προς όλους αυτούς που είναι από κάτω. Ανεξάρτητα από Κλάδους.      

Το timing που έγινε το δημοσίευμα ήταν ατυχές (τουλάχιστον) για τον συντάκτη, καθώς συνέπεσε με την παρουσία και καταλυτική ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, απαντώντας στον ίδιο τον Ερντογάν. Αυτό είναι unfair και κάποιοι το… κρατούν στο σημειωματάριό τους!

Κάποιος παρατηρητικός αναγνώστης του Τύπου θα πρόσεχε ότι και προ ημερών στην ίδια ηλεκτρονική εφημερίδα, υπήρχε άλλο ανώνυμο σχόλιο κατά του Πολεμικού Ναυτικού (και όχι μόνο), γιατί όπως φάνηκε από τις φωτογραφίες, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος χρησιμοποίησε την αίθουσα του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου για να δεχτεί Αμερικανούς επισκέπτες και να τους ενημερώσει. Και αυτό φαίνεται πως «κάποιους» ενόχλησε!   

Ώς προελέχθη, ο Ναύαρχος Π. Λυμπέρης είναι επικεφαλής του Ελληνικού Στόλου επί 2,5 χρόνια.

Το Φεβρουάριο του 2023 συμπληρώνει 3 χρόνια και στο βαθμό του και στη θέση του και σύμφωνα με τον νόμο είτε προάγεται είτε αποστρατεύεται. Υποχρεωτικά. Τρίτη λύση δεν υφίσταται.

Επομένως, που αποβλέπουν οι λίβελοι; 

Γιατί όλη αυτή η νοσηρή κατάσταση που απάδει προς τις Ένοπλες Δυνάμεις; Αν δεν θέλουν τον Ναύαρχο Π.Λυμπέρη γιατί έχουν προσωπικά μαζί του περιμένεις 5 μήνες ακόμα και τον αποστρατεύεις. Τίμια και Υπηρεσιακά. Δεν στρέφεσαι ΠΟΤΕ εναντίον του γιατί ουσιαστικά δεν χτυπάς τον ίδιο αλλά τον ΘΕΣΜΟ του Αρχηγού του Ελληνικού Στόλου, κάτι που είναι εκτός από ηθικά απαράδεκτο και εθνικά επιζήμιο. 

Κλείνοντας, ένα απόσπασμα από την Ημερήσια Διαταγή του Στόλαρχου Ναυάρχου Λυμπέρη προς τα πληρώματα των σκαφών του κατά τον επανάπλου του Ελληνικού Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος μετά την επιτυχή αντιμετώπιση του τουρκικού στόλου το καλοκαίρι του 2020, τότε που φτάσαμε ένα βήμα πριν το «μπαμ»: 

«Επαναπλέετε και τα απόνερα των πλοίων σας κουβαλάνε σε φίλιες και άξενες ακτές τη θέληση, την ικανότητα, το πείσμα και την αγάπη σας για την πατρίδα. Η βεβαιότητα ότι τα νερά τούτα δικά μας είναι και θα μείνουν επιβεβαιώθηκε από τη στάση σας.
Παναγιώτης Λυμπέρης-Αρχηγός Στόλου».  

Αυτός είναι ο Ναύαρχος Π.Λυμπέρης, που μετά από 2,5 χρόνια απόλυτα επιτυχούς θητείας ως Στόλαρχου, κάποιοι θυμήθηκαν σήμερα να τον «κατηγορήσουν» περίπου ως «προδότη», «παρτάκια» και «ανήθικο».

Αιδώς Αργείοι!

«Ιχνηλάτης»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ