ΣΜΥ : Επίσκεψη αντιπροσωπείας της στις εγκαταστάσεις της αντίστοιχης Σχολής Υπαξιωματικών της Γαλλίας

 
ΣΜΥ : Επίσκεψη αντιπροσωπείας της στις εγκαταστάσεις της αντίστοιχης Σχολής Υπαξιωματικών της Γαλλίας

Ενημερώθηκε: 27/02/24 - 16:25

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ιστορικής Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς στις εγκαταστάσεις της αντίστοιχης Σχολής Υπαξιωματικών της Γαλλίας πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, στο πλαίσιο της εξαιρετικά στενής και ουσιώδους στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των Στρατών Ξηράς των δύο χωρών. 

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΣΜΥ ήταν ο Διοικητής της Ταξίαρχος (προερχόμενος από τις Ειδικές Δυνάμεις) Ιωάννης Κορέλης, που βρέθηκε στην έδρα της “Ècole Nationale dessous-Officiers d’Active” (ENSOA), όπως είναι η επίσημη ονομασία της αντιστοίχου γαλλικής Σχολής Υπαξιωματικών.  

Η ελληνική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για την οργάνωση,  την αποστολή και την εκπαίδευση της γαλλικής σχολής, περιηγήθηκε στα κτίρια διαβιώσεως των σπουδαστών, τις αθλητικές και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, ενώ παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της επισκέψεως αυτής καθορίστηκαν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στις οποίες θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες των σπουδαστών των δύο χωρών αντίστοιχα κατά το τρέχον έτος, συμφώνως με το ΓΕΣ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ