Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ: Ανανεώνεται η θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου

 
kusea floros

Ενημερώθηκε: 16/01/23 - 09:47

Συνεδριάζει σήμερα στις 10:30 το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την κρίση Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΑΓΕΕΘΑ) και Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.

Ήδη, από τα τέλη του προηγούμενου μήνα υπήρχαν κυβερνητικές διαρροές ότι θα ανανεωθεί η θητεία του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για ένα ακόμη έτος.

Με βάση την κείμενη νομοθεσία, η θητεία του κ. Φλώρου είναι δυνατόν να παραταθεί για ακόμη ένα έτος, καθώς με τη συμπλήρωση τριετίας (όπως θα συμβεί τον Ιανουάριο) υπάρχει η σχετική προαίρεση. Σημειώνεται πως η απόφαση ελήφθη εν μέσω δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Η παράταση της θητείας του κ. Φλώρου κρίθηκε επιβεβλημένη επειδή η τουρκική επιθετικότητα συνεχίζεται, ενώ λόγω των «διπλών» ελληνικών εκλογών, στην Αθήνα για μερικές εβδομάδες θα υφίσταται υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, αναμένεται να ανανεωθεί και η θητεία του αρχηγού ΓΕΑ Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ο οποίος συμπληρώνει ένα έτος στη θέση του. Αντιθέτως, κλείνουν συνολικά τρία έτη (2+1) στις θέσεις τους οι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ Χαράλαμπος Λαλούσης και Στυλιανός Πετράκης, γεγονός που σημαίνει ότι θα αποστρατευθούν και θα πρέπει να αποφασιστεί ποιοι θα είναι οι διάδοχοί τους στη φυσική ηγεσία των Οπλων τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ