Ξεκινάει τέλη Μαΐου η δεύτερη κοινή στρατιωτική άσκηση με Σαουδική Αραβία

Ξεκινάει τέλη Μαΐου η δεύτερη κοινή στρατιωτική άσκηση με Σαουδική Αραβία
Ενημερώθηκε: 13/05/21 - 15:59

Η Ελλάδα συνεχίζει ενεργά να ασκεί αμυντική διπλωματία συσφίγγοντας περαιτέρω τις σχέσεις με χώρες του αραβικού κόσμου, χτίζοντας παράλληλα συμμαχίες που «εκνευρίζουν» την Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η όλο και αυξανόμενες αμυντικές συνεργασίες με την Σαουδική Αραβία. Ειδικότερα μετά την συμφωνία με το Ριάντ για την αποστολή συστοιχιών Patriot για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής προστασίας της χώρας του Κόλπου, αλλά και την αεροπορική συνεκπαίδευση «FALCON EYE», που πραγματοποιήθηκε στην Σούδα ανάμεσα στις πολεμικές αεροπορίες των δύο χωρών, έρχεται τώρα ακόμα μια κοινή στρατιωτική άσκηση.

Συγκεκριμένα γύρω στα τέλη Μαΐου 4 F-16 Block 50 από την 341 Μοίρα «Βέλος» της Πολεμικής Αεροπορίας θα μετασταθμεύουν στην Σαουδική Αραβία για την διεξαγωγή της συνεκπαίδευσης «FALCON EYE 2».  

Όπως δήλωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, σε συζήτηση για την ελληνική υψηλή στρατηγική που διοργάνωσε το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων, μετά από δικές μας πρωτοβουλίες η συνεργασία με την Σαουδική Αραβία θα αποκτήσει άλλη δυναμική.

Σύμφωνα με τον Α/ΓΕΕΘΑ το Ριαντ εκτίμησε ιδιαίτερα την αποστολή της συστοιχίας Patriot και υπάρχει ξεκάθαρη διάθεση και από τις δύο πλευρές για επέκταση της αμυντικής τους συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε ο κ. Φλώρος σε λίγες μέρες θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Σαουδική Αραβία, που όπως τόνισε είναι η πρώτη επίσκεψη διαχρονικά από Έλληνα Α’ ΓΕΕΘΑ στο Βασίλειο του Ριάντ.