Ο… «καλός Αττίλας», ο «κακός Αττίλας» και ο Ζελένσκι

 
Ομιλία Ζελένσκι στην Βουλή

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 11/04/22 - 10:25

Του Γιάννη Μιχελάκη

Αρθρογράφος: Γιάννης Μιχελάκης

Τι μας έμεινε από την ομιλία του κ. Ζελένσκι τόσο στην ελληνική όσο και στην κυπριακή Βουλή; Οτι, αν ο «Αττίλας» μιλάει… ρωσικά, είναι κακός! Αν, όμως, μιλάει… τουρκικά, δεν είναι κατ’ ανάγκη κακός!

Οτι, αν η Ρωσία κάνει εισβολή σε μια χώρα, αυτό είναι κακό! Αν, όμως, την εισβολή την κάνει η Τουρκία, αυτό δεν είναι κακό!

Οτι, αν ο Πούτιν πιστεύει πως η Ιστορία είναι γραμμένη… λάθος και πρέπει με μια αναθεωρητική λογική να ξαναγραφεί, αυτό είναι κακό! Αν, όμως, τον ιστορικό αναθεωρητισμό τον κάνει ο Ερντογάν, αυτό δεν κακό!

Οτι, αν Ρώσοι στρατιώτες δολοφονούν αμάχους στην Ουκρανία, αυτό είναι κακό! Αν, όμως, Τούρκοι στρατιώτες δολοφονούν αμάχους στην Κύπρο, αυτό δεν είναι κακό!

Οτι, αν η Κύπρος δώσει καταφύγιο σε Ρώσους ολιγάρχες, αυτό θα είναι κακό! Αν, όμως, η Τουρκία δίνει καταφύγιο σε Ρώσους ολιγάρχες, αυτό δεν είναι κακό!

Οτι, αν οι Ρώσοι κατέχουν παράνομα την Κριμαία από το 2014 είναι κακό! Αν, όμως, οι Τούρκοι κατέχουν παράνομα σχεδόν τη μισή Κύπρο, αυτό δεν είναι κακό!

Οτι, αν παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο στην Ουκρανία από τη Ρωσία, αυτό είναι κακό! Αν, όμως, το Διεθνές Δίκαιο παραβιάζεται στην Κύπρο από την Τουρκία, αυτό δεν είναι κακό!

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί ο κ. Ζελένσκι δεν βρήκε να πει το παραμικρό για τον «Αττίλα» στη Μεγαλόνησο; Γιατί απλώς ο Ουκρανός Πρόεδρος φοβήθηκε να μη δυσαρεστήσει τον Ερντογάν…

Ετσι, ο κ. Ζελένσκι φρόντισε, με την απαράδεκτη αυτή επιλογή του, να μειώσει την ιστορική αξία που είχαν οι ομιλίες του στην ελληνική και την κυπριακή Βουλή.

Τι και αν η Ελλάδα έστειλε αμυντικό υλικό και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία… Τι και αν χάλασε τις μακροχρόνιες σχέσεις της με τη Ρωσία… Τι και αν επέλεξε να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες… Ο κ. Ζελένσκι τα αγνόησε όλα αυτά επιδεικτικά και επέλεξε να προσβάλει τους Ελληνες και τους Κυπρίους με τη σιωπή του για την τουρκική κατοχή της μισής Κύπρου!

Και ακόμα: Σε μια χώρα όπου -δυστυχώς- ένα μειοψηφικό μεν, σημαντικό δε, κομμάτι της κοινής γνώμης βρίσκει επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τον ρωσικό «Αττίλα», η εμφάνιση αυτή του Ουκρανού Προέδρου το μόνο που προσέφερε ήταν να ενισχύσει αυτές τις ακραίες απόψεις.

Αν, δε, συνδυάσουμε τα παραπάνω με την -πέρα για πέρα- λανθασμένη επιλογή της εμφάνισης, μαζί με τον κ. Ζελένσκι, των «μαχητών» του ναζιστικού τάγματος «Αζόφ» στην ελληνική Βουλή, τότε είναι σαφές ότι ο στόχος του Ουκρανού Προέδρου με τις ομιλίες του δεν επετεύχθη!

ΥΓ. 1: Οι δηλώσεις εκπροσώπων κομμάτων, που επέλεξαν να μην παραστούν στην ομιλία του κ. Ζελένσκι, ότι δικαιώθηκαν με τη στάση του σημαίνει ότι αυτοί απουσίαζαν γιατί κάτι ήξεραν; Αν ναι, γιατί δεν το είπαν νωρίτερα προστατεύοντας έτσι το Κοινοβούλιο;

ΥΓ. 2: Αν ο κ. Ζελένσκι είχε στόχο να μας προσβάλει, δεν θα ήταν προτιμότερο γι’ αυτόν απλώς να μας αγνοήσει;

ΥΓ. 3: Μπορεί για το τι είπε ή δεν είπε ο Ουκρανός Πρόεδρος και ποιους επέλεξε να εμφανιστούν μαζί του να ευθύνεται προσωπικά ο πρωθυπουργός, όπως ακούστηκε στον δημόσιο διάλογο; Μήπως θα έπρεπε κάποια θέματα να μην μπαίνουν σε ακραία κομματική εκμετάλλευση;

ΠΗΓΗ: Real.gr