Στα λόγια είμαστε εύκολοι,στις πράξεις υστερούμε!

Στα λόγια είμαστε εύκολοι,στις πράξεις υστερούμε!
Ενημερώθηκε: 01/03/17 - 13:37
Του Πέρη Χαλάτση

Όλες αυτές τις ημέρες ακούω στην τηλεόραση και στα ραδιόφωνα, διαβάζω στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο ένα σωρό ανοησίες για το τραγικό δυστύχημα στην εθνική οδό.

Ο καθένας λέει ότι του κατέβει. Ειλικρινά δεν θα αναφερθώ στις ανοησίες των «ειδικών».

Ούτε θα κατηγορήσω τον πλούσιο πατέρα. Γιατί και αυτός ζει το δικό του δράμα. Όλοι – εκτός από τον οικογενειάρχη που έχασε τη γυναίκα του και το παιδί του- φταίνε.

Ο νεαρός έτρεχε υπερβολικά και το βασικότερο ήταν άπειρος οδηγός. Την κατάσταση του αυτοκινήτου του δεν την ξέρω. Ούτε μπορώ να ξέρω αν είχε χειμερινά λάστιχα η λάστιχα χρονολογίας του 2006.

Αυτό που ξέρω είναι ότι οι επαγγελματίες οδηγοί αγώνων, που τρέχουν σε πίστες και σε ράλι, όταν οδηγούν στους δρόμους με τα προσωπικά τους αυτοκίνητα, τηρούν κατά γράμμα τον Κώδικα Οδικής Ασφαλείας. Και τον τηρούν γιατί τον διδάχθηκαν σωστά.

Ο νεαρός με την Πόρσε δεν ήθελε να σκοτωθεί, ούτε να σκοτώσει το φίλο του ούτε να σκοτώσει μια μάνα και το παιδί της. Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελε αυτό.

Απλά ήταν άπειρος και ξεπέρασε τις δυνατότητές του. Παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας. Ξέρετε γιατί τους παραβίασε;

Γιατί κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να τον μάθει τι σημαίνει ΑΣΦΑΛΕΙΑ , τι σημαίνει ΣΕΒΑΣΜΟΣ.

Η πρόταση που χρόνια κάνουμε όσοι ασχολούμαστε με τα αυτοκίνητα και τους κανόνες ασφαλείας δυστυχώς από το ένα αφτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει στους εκάστοτε αρμόδιους υπουργούς.

Τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν και να σέβονται τον ΚΟΚ από την 1η τάξη του Δημοτικού.

Κύριοι υπουργοί. Αφιερώστε λίγη ώρα από τη ζωή σας σε ένα υπουργικό συμβούλιο. Αποφασίστε να μπει ένα εποικοδομητικό μάθημα στα σχολεία. Ένα μάθημα για την ασφάλεια , για τον ΚΟΚ και το σεβασμό.

Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να μειώσουμε όχι μόνο τα τροχαία στους δρόμους αλλά και πολλά άλλα πράγματα που βαραίνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πηγή: now24