Απίστευτη καταγγελία: Η Mercedes έχει βάλει κοριό σε μοντέλα της

 
Απίστευτη καταγγελία: Η Mercedes έχει βάλει κοριό σε μοντέλα της

Ενημερώθηκε: 21/08/19 - 00:27

Mercedes: Νέο σκάνδαλο με πρωταγωνιστές και πάλι τους Γερμανούς έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Το σκάνδαλο καταγγέλλει η βρετανική εφημερίδα SUN.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Mercedes, τα μοντέλα της οποίας οι ιδιοκτήτες τους τα πληρώνουν… χρυσάφι έχει βάλει “κοριούς” για να τα παρακολουθεί!

https://t.co/zpY7Tycyka

THERE'S A SPY IN YOUR MERCEDES Mercedes spies on drivers by secretly installing tracking devices in cars and passing information to bailiffs

20 Αυγούστου 2019

Το σκάνδαλο αυτό είναι τεραστίων διαστάσεων γιατί η Mercedes βάζοντας στα ψιλά το θέμα με την παρακολούθηση , έχει τη… συναίνεση των αγοραστών.

Και εδώ είναι το σκάνδαλο αφού κανένας πελάτης δεν κάθεται να διαβάσει τα κατεβατά που υπογράφει όταν αγοράζει αυτοκίνητο. Άρα η Mercedes υποστηρίζει ότι είναι καλυμμένη.

Σύμφωνα με τη SUN, το οποίο επιβεβαίωσε η εταιρεία, οι … κοριοί κρύβονται σε αισθητήρες, οι οποίοι προσαρμόζονται στους καινούργιους αλλά και τους μεταχειρισμένους κινητήρες, και πωλούνται από τους αντιπροσώπους της εταιρίας και μαρτυρούν την ακριβή τοποθεσία του οχήματος.

Η εταιρία πούλησε περισσότερα από 170.000 αμάξια στην Βρετανία τον προηγούμενο χρόνο. Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι οι αισθητήρες παρακολούθησης ενεργοποιούνται μόνο σε «ακραίες» καταστάσεις – όταν, παραδείγματος χάρη, οι πελάτες αθετούν την συμφωνία πληρωμής τους, αλλά ποιος τους πιστεύει.

Η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Liberty είπε ότι οι ενέργειες της Mercedes ήταν ενοχλητικές και μέρος της «ταπεινωτικής ανάπτυξης της επιτήρησης».

Οι νομικοί ειδικοί εξέφρασαν επίσης ανησυχίες. Ο Stefano Ruis, εταίρος αστικού δικαίου στους δικηγόρους της Hickman & Rose, δήλωσε:

«Αυτό φαίνεται να είναι μια άλλη ανησυχητική εξέλιξη στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες χειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα που πρέπει να παραμένουν ιδιωτικά».

Η τεχνολογία μυστικών αισθητήρων δεν συνδέεται ούτε με τις συσκευές παρακολούθησης αντικλεπτικής προστασίας ούτε με την online υπηρεσία Mercedes Me που πωλείται ως προαιρετικό εξάρτημα από τους αντιπροσώπους.

Η παρακολούθηση ενός οχήματος χωρίς γνώση του οδηγού είναι παράνομη σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε. για την προστασία των δεδομένων.

Παρ΄όλα αυτά, οι πελάτες της Mercedes δίνουν την άδειά τους όταν υπογράφουν όρους και προϋποθέσεις, οι οποίοι βρίσκονται στα ψιλά γράμματα που κανείς δεν τα διαβάζει!

Κάποιος όμως σχολαστικός τα διάβασε όλα. Και …τρελάθηκε.