Νέος διευθύνων σύμβουλος στη Williams

Νέος διευθύνων σύμβουλος στη Williams
Ενημερώθηκε: 17/12/20 - 15:33

Η... αναδόμηση στη Williams συνεχίζεται... Η βρετανική ομάδα της Φόρμουλα Ένα διόρισε τον πρώην επικεφαλής της McLaren, Γιόστ Καπίτο, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ ο Σάιμον Ρόμπερτς έγινε γενικός διευθυντής σε μόνιμη βάση.

Η Dorilton Capital, η οποία είναι από τον Αύγουστο η νέα ιδιοκτήτρια της φημισμένης ομάδας, παίρνοντας τα «ηνία» από την οικογένεια Γουίλιαμς, έχει αρχίσει να αλλάζει τη δομή και να ενισχύει τα διάφορα τμήματα της Williams.

Στο πλαίσιο αυτό, επελέγη ο Καπίτο, ο οποίος διαθέτει εμπειρία τεσσάρων δεκαετιών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα σε μια νέα εποχή. Ο Γερμανός θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την καθημερινή διαχείριση της εταιρείας από την 1η Φεβρουαρίου 2021. Ο Καπίτο θα δίνει αναφορά στον πρόεδρο της Williams, Μάθιου Σάβατζ, ενώ ο Ρόμπερτς, ο οποίος είχε αναλάβει να εκτελεί -προσωρινά- καθήκοντα γενικού διευθυντή μετά το ιταλικό γκραν πρι, όταν αποχώρησε η Κλερ Γουίλιαμς, μονιμοποιήθηκε στο συγκεκριμένο πόστο και θα δίνει αναφορά απευθείας στον Καπίτο.

Ο Καπίτο έχει απολαύσει μεγάλες επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, καθώς πανηγύρισε την κατάκτηση των τίτλων σε οδηγούς και κατασκευαστές για τέσσερις σερί χρονιές ως διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Volkswagen. Για ένα μικρό διάστημα θήτευσε στη McLaren ως διευθύνων σύμβουλος, αλλά αποχώρησε από την ομάδα της Φόρμουλα Ένα μετά την αποχώρηση του («αφεντικού») Ρον Ντένις -ο οποίος τον είχε επιλέξει για τη συγκεκριμένη θέση- κι επέστρεψε στη Volkswagen.

Tags