Πέντε αστέρια στην ασφάλεια για το ηλεκτρικό μοντέλο I-PACE της Jaguar

Δεν υπήρχε καμία  αμφιβολία ότι η βαθμολογία για την Jaguar θα ήταν  άριστη
Δεν υπήρχε καμία  αμφιβολία ότι η βαθμολογία για την Jaguar θα ήταν  άριστη
Δεν υπήρχε καμία  αμφιβολία ότι η βαθμολογία για την Jaguar θα ήταν  άριστη
Ενημερώθηκε: 09/01/19 - 20:00

Δεν υπήρχε καμία  αμφιβολία ότι η βαθμολογία θα ήταν  άριστη. Άλλωστε η Jaguar φημίζεται ότι εκτός από την πολυτέλεια παρέχει και  υψηλά επίπεδα ασφάλειας.  Λογικό ήταν  το  I-PACE  να περάσει  τα τεστ στην αξιολόγηση ασφαλείας του Euro NCAP και να συγκεντρώσει τους υψηλότερους βαθμούς . Το I-PACE είναι το δέκατο κατά σειρά όχημα που παράγει η Jaguar Land Rover το οποίο λαμβάνει πέντε αστέρια

Το πρώτο SUV ηλεκτρικών επιδόσεων της Jaguar σημείωσε 91% για την προστασία των ενήλικων επιβατών, 81% για την προστασία των παιδιών - επιβατών και 81% για την υποβοήθηση ασφαλείας. Το I-PACE συγκέντρωσε τους υψηλότερους βαθμούς τόσο όσον αφορά τη δοκιμή στις επιδόσεις πλευρικής ενίσχυσης όσο και την πιο σημαντική δοκιμή πλευρικής πρόσκρουσης με κατάλληλη προστασία όλων των κρίσιμων σημείων του σώματος.

Η ελαφριά κατασκευή αμαξώματος αλουμινίου του I-PACE προσφέρει εξ ορισμού υψηλά επίπεδα ακαμψίας και σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη μπαταρία - προστατευμένη από σκελετό αλουμινίου - προσφέρει την υψηλότερη στρεπτική ακαμψία από οποιοδήποτε μοντέλο της Jaguar σε 36kNm ανά βαθμό.

Εκτός από τις τεχνολογίες ασφάλειας, το SUV υψηλών επιδόσεων προσφέρει πλήρες σετ προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, όπως το Σύστημα Ευπροσάρμοστου Ρυθμιστή Ταχύτητας Κίνησης (Adaptive Cruise Control) με Σύστημα Υποβοηθούμενης Οδήγησης (Steering Assist), το Σύστημα Υποβοήθησης για «Τυφλά Σημεία» (Blind Spot Assist) και το Σύστημα Υποβοήθησης παρκαρίσματος 360°.

Πέντε αστέρια για τρία μέλη της οικογένειας

"

 

Το  τελευταίο αποτέλεσμα σημαίνει ότι και τα τρία μέλη της οικογένειας Pace SUV της Jaguar, το E-PACE, το F-PACE και το I-PACE, έχουν λάβει τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων στο πρόγραμμα Euro NCAP, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της Jaguar να σχεδιάσει ορισμένα από τα πιο ασφαλή οικογενειακά αυτοκίνητα. 

Ο Simon Black, Επικεφαλής Έργου, Τεχνικός Αμαξωμάτων της Jaguar Land Rover δήλωσε: «Το I-PACE της Jaguar έχει ήδη λάβει βραβεία για τον σχεδιασμό, τις επιδόσεις και τον χειρισμό του. Αυτό το τελευταίο βραβείο από το Euro NCAP επιβεβαιώνει τα εξαιρετικά επίπεδα ασφαλείας του I-PACE. Η ασφάλεια αποτελεί τη μεγαλύτερη προτεραιότητά μας και είναι φανταστικό να βλέπουμε ότι αυτό ακριβώς αντικατοπτρίζουν και τα αποτελέσματα του Euro NCAP».

Το I-PACE,  διαθέτει επίσης προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας για την προστασία των χρηστών της οδού και των πεζών. Οι τεχνολογίες περιλαμβάνουν πτυσσόμενο καπό και αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών και ποδηλάτων. Η Jaguar σχεδίασε επίσης ένα μοναδικό  Σύστημα Ηχητικής Προειδοποίησης Προσέγγισης Οχήματος (AVAS) για το πρώτο ηλεκτρικό όχημα το οποίο προειδοποιεί τους χρήστες της οδού όταν πλησιάζει το όχημα. Ο ήχος είναι δυνατόν να ακουστεί σε ταχύτητες μέχρι 20km/h και υπερβαίνει το ελάχιστο 56dB (A) που απαιτείται από τη σχετική προσεχή ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το σύστημα δοκιμάστηκε σε συνεργασία με τα μέλη των «Σκύλων-Οδηγών για τους Τυφλούς», του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού οργανισμού του Ηνωμένου Βασιλείου για τα άτομα που πάσχουν από απώλεια όρασης.