Την Έκθεση Βιωσιμότητας για το 2018 δημοσίευσε το BMW Group

Την Έκθεση Βιωσιμότητας για το 2018 δημοσίευσε το BMW Group
Ενημερώθηκε: 23/03/19 - 16:16

Νέα πρότυπα κατανάλωσης ενέργειας και εκπομπών CO2 ανά παραγόμενο όχημα. Νο1 στην Ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο δρόμο για τη βιώσιμη μετακίνηση έκανε το 2018, το BMW Group. Και αυτό το επιβεβαίωσε η νέα Έκθεση Βιωσιμότητας (Sustainable Value Report) που δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2019 μαζί με τον Ετήσιο Απολογισμό της Εταιρίας για το 2018, ενώ είναι αναρτημένη και στο διαδίκτυο.

«Η βιωσιμότητα απαιτεί μία ολιστική προσέγγιση και είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την εταιρική στρατηγική μας», δήλωσε ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG. «Εκτός από τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, η υπεύθυνη χρήση πόρων είναι μία ακόμα θεμελιώδης μέριμνα σε όλες τις δραστηριότητές μας – με σαφείς στόχους και κανόνες που ορίζουμε και εφαρμόζουμε με επιτυχία».

Νέα σημεία αναφοράς για την αποδοτικότητα των πόρων.

 

1

 

Στο πλαίσιο μιας ολιστικής στρατηγικής βιωσιμότητας, το BMW Group δεν εστιάζει μόνο στη δημιουργία αποδοτικότερων οχημάτων, αλλά και στην αποδοτικότητα πόρων στο διεθνές δίκτυο παραγωγής του.

Το 2018, το BMW Group πέτυχε νέα ρεκόρ στα εργοστάσια παραγωγής του. Οι συγκριτικές εκπομπές CO2 ανά παραγόμενο όχημα μειώθηκαν κατά μέσο όρο κατά 2,4% από την προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας τους 0,40 τόνους ανά όχημα. Μόνο την τελευταία πενταετία, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί κατά 39%. Το ίδιο ισχύει και για τις απόλυτες τιμές εκπομπών CO2 για το δίκτυο παραγωγής, που ήταν 2,7% χαμηλότερες από αυτές της προηγούμενης χρονιάς. Τα εργοστάσια του BMW Group επίσης έθεσαν νέα πρότυπα κατανάλωσης ενέργειας ανά παραγόμενο όχημα το 2018: Η παραγωγή οχημάτων απαιτούσε 2,12 μεγαβατώρες ενέργειας ανά όχημα, που είναι 2,3% λιγότερο κατά μέσο όρο, συγκριτικά με το 2017.

Τα νέα επιτεύγματα είναι αποτέλεσμα των ποικίλων μέτρων που εφαρμόστηκαν στην παραγωγή το 2018. Για παράδειγμα, η οριστική μετάβαση σε φωτισμό LED στα Γερμανικά εργοστάσια της εταιρίας έχει ως αποτέλεσμα μία δραστική εξοικονόμηση ενέργειας. Λαμβάνοντας το 79% της ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο από ανανεώσιμες πηγές, το BMW Group έφτασε σχεδόν στο υψηλό επίπεδο της προηγούμενης χρονιάς. Από το 2017, όλα τα Ευρωπαϊκά εργοστάσια του BMW Group προμηθεύονται τον ηλεκτρισμό τους από ανανεώσιμες πηγές, κάτι που πέτυχε και το εργοστάσιο της εταιρίας στη Βραζιλία το 2018.