Δημοτικές εκλογές: Εύα Καϊλή στο Δήμο Θεσσαλονίκης;

Δημοτικές εκλογές: Εύα Καϊλή στο Δήμο Θεσσαλονίκης;
Ενημερώθηκε: 21/11/18 - 12:37

Δημοτικές εκλογές: Κρίσιμη ήμερα σήμερα για τις υποψηφιότητες για το Δήμο Θεσσαλονίκης, μια και θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Γιάννης Μπουτάρης. Από την απόφασή του  θα εξαρτηθεί το πώς θα διαμορφωθεί το αυτοδιοικητικό τοπίο σε ολόκληρη τη συμπρωτεύουσα.

Αν τελικά αποσυρθεί ο Γιάννης Μπουτάρης, τότε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ (που δήλωσαν ότι θα στηρίξουν ενδεχόμενη υτποψηφιότητά του) πρέπει να αναζητήσουν διαφορετικούς υποψηφίους, ενώ σε αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου βρίσκεται και η Ν.Δ.

Από πλευράς Κουμουνδούρου, το πρόσωπο που προκρινόταν το προηγούμενο διάστημα, κατά το οποίο φημολογείτο το σενάριο απόσυρσης Μπουτάρη, ήταν αυτό της νυν υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου.

Από πλευράς ΚΙΝΑΛ, στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα της κ. Καϊλή, καθώς εκτός των άλλων στη Χαρ. Τρικούπη θέλουν να «αδειάσει θέση» στο ευρωψηφοδέλτιο, κάτι που σημαίνει πως οι πιέσεις προς την πλευρά της θα αυξηθούν. Επιπλέον υπάρχει μία ακόμα παράμετρος που μπορεί να μεταβληθεί, αλλά αυτή την ώρα ενισχύει τα σενάρια. Η πολυδιάσπαση της Ν.Δ. για τον δήμο μπορεί να λειτουργήσει ευνοϊκά για μία υποψηφιότητα σαν της κ. Καϊλή, που θεωρείται πως έχει ερείσματα και σε πιο δεξιά ακροατήρια. Η συμμετοχή της, άλλωστε, στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό μαρτυράει του λόγου το ασφαλές.

 Αν προταθεί για τον δήμο Θεσσαλονίκης, η Εύα Καϊλή πιθανότατα θα απαντήσει θετικά, αναφέρουν άτομα από το περιβάλλον της. 

Με δεδομένη τη δυσκολία της ΝΔ να βρει υποψήφιο και την άρνηση του μοναδικού που θα μπορούσε να χριστεί φαβορί, βάσει δημοσκοπήσεων Κώστα Γκιουλέκα, η υποψηφιότητα της κ. Καϊλή φαίνεται να έχεικαλές προοπτικές.