Δημοσκόπηση: Παίρνει τα ηνία της Πάτρας ο Νίκος Νικολόπουλος με 55%!

Δημοσκόπηση: Παίρνει τα ηνία της Πάτρας ο Νίκος Νικολόπουλος με 55%!
Ενημερώθηκε: 25/04/19 - 21:27

Σε κούρσα για δυο εξελίσσεται δημοσκοπικά η εκλογική μάχη για τον Δήμο της Πάτρας αφού έχει ξεχωρίσει αισθητά στην πρόθεση ψήφου το δίδυμο του απερχόμενου δημάρχου Κώστα Πελετίδη και του ανεξάρτητου υποψήφιου Νίκου Νικολόπουλου!

Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα η δεύτερη στη σειρά δημοσκόπηση της γνωστής εταιρείας Gold Star Pro, που διενεργήθηκε το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου, σε δείγμα 600 ατόμων και με όλους τους όρους που επιβάλλονται από το ΕΣΡ.

Το νέο γκάλοπ ουσιαστικά παγιώνει την τάση του εκλογικού σώματος, καθώς δείχνει ότι στον β’ γύρο θ’ αναμετρηθούν ο Κώστας Πελετίδης, που με τις αναγωγές συγκεντρώνει ποσοστό 44,08%, έναντι 55,91% του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος και εκλέγεται Δήμαρχος!

Ας σημειωθεί ότι στην πρώτη έρευνα, που είχε δημοσιοποιηθεί στις αρχές Απριλίου, ήταν πιο κλειστή η ψαλίδα (53,53% ο Νικολόπουλος, έναντι 46,47% του Πελετίδη).

Εξάλλου το χαρακτηριστικό στοιχείο της πρώτης Κυριακής είναι ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής με την δυναμική που έχει αναπτύξει η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» έχει ρεαλιστικές ελπίδες να κόψει πρώτος το νήμα! Και τούτο διότι ο Πελετίδης πιάνει κατά τα φαινόμενα «ταβάνι» (24,16%), σε αντίθεση με το Νικολόπουλο που συνεχώς αυξάνει τα ποσοστά του (20,83%).

Η ανωτέρω εκτίμηση απορρέει και από το γεγονός ότι είναι αξιοπρόσεκτο το ποσοστό των αναποφάστιστων εκλογέων κι εκείνων που σήμερα απαντούν ότι θα ψηφίσουν άκυρο ή δεν θα ψηφίσουν καθόλου (αθροιστικά ανέρχεται σε 24,16% αυτό το ποσοστό).

Ένα άλλο καθοριστικό στοιχείο που προκύπτει από τα δημοσκοπικά ευρήματα της Gold Star Pro είναι η «ανυπακοή» των ψηφοφόρων στα δύο κόμματα εξουσίας. Ο μεν Γιώργος Ρώρος, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει ποσοστό 5,60%, ο δε Νίκος Παπαδημάτος της ΝΔ 4%...

Αναλυτικά τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου της πρώτης Κυριακής, χωρίς και με τις αναγωγές, είναι τα εξής (σε παρένθεση οι αναγωγές της προηγούμενης δημοσκόπησης):

Πελετίδης:        24,16% - 31,88%. (33,10%)

Νικολόπουλος: 20,83% - 27,48%  (27,74%)

Αλεξόπουλος:  10,66% - 14,06%  (14,76%)

Ρώρος:             5,60% - 7,47%. (6,04%)

Παπαδημάτος: 4,00% - 5, 27%. (6,06%)

Τζανάκος:         2,33% - 3,08%. (2,90%)

Άλλος:              6,83% - 10,76%. (8,50%)

Αναποφάσιστοι: 15,80%

Άκυρο- Δεν ψηφίζω: 9,16%

Νικολοπουλος: Η «Νέα Πάτρα» είναι πόθος της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μου

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας Νίκος Νικολόπουλου δήλωσε:

«Ήλθε στη δημοσιότητα και μια δεύτερη δημοσκόπηση της Star Gold. Δεν με εκπλήσσουν τα ευρήματά της, γιατί η δυναμική της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» και η κατάκτηση της πρώτης θέσης, την δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών, αποτυπώνεται και στις κυλιόμενες μετρήσεις που γίνονται για λογαριασμό της παράταξής μας.

Αποδίδω δε, τόση σημασία σε κάθε γκάλοπ, όση υπαγορεύεται από την ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων μιας έρευνας προκειμένου, στη συνέχεια με επιχειρήματα και αξιόπιστες θέσεις να πείσουμε για την αρτιότητα και την εφαρμογή του ρεαλιστικού και φιλόδοξου προγράμματός μας και τον τελευταίο πολίτη της πόλης μας.

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μου με χαροποιούν, αλλά σαν δημοτική παράταξη δεν εφησυχάζουμε. Οφείλω, πάντως, να πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί οι κομματικές υποδείξεις έχουν πάει… περίπατο και είναι βούληση των συνδημοτών μου να είναι μόνο αυτοί που θα πάρουν την πόλη στα χέρια τους για να την βγάλουμε από την αδράνεια και τη μιζέρια.

Μια δεύτερη καίρια επισήμανσή μου έχει σχέση με τον απερχόμενο δήμαρχο του ΚΚΕ. Το 2014, μέσα στην καρδιά της κρίσης, «εμπορεύτηκε» πολιτικά τη φτώχεια και την απαισιοδοξία των συμπολιτών μου και κατέλαβε απροσδόκητα το αξίωμα του Δημάρχου.

Σήμερα αντικειμενικά, λόγω της ιδεολογίας και του παρωχημένων αγκυλώσεων του ΚΚΕ, δεν μπορεί να υπερασπισθεί τα ζητούμενα της Πάτρας. Αντίθετα, εγώ μπορώ και είναι κάτι που πιστεύουν οι συμπολίτες μου.

Η ελπίδα «υπακούει», στην εξωστρέφεια της πόλης τις νέες θέσεις εργασίας, τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας, τις συμπράξεις με ιδιώτες για την αξιοποίηση του τοπικού πλούτου και την κοινωνική μέριμνα με όρους αξιοπρέπειας. Αυτός ο δρόμος οδηγεί στη νέα Πάτρα. Ο άλλος, που ακολουθεί ήδη ο Πελετίδης, μας πάει «ντουγρού» στην κατηφόρα τη μεγάλη και την οπισθοδρόμηση»!